• Novinky

          • Plavecký výcvik
            • Plavecký výcvik

            • FOTOGALERIE

              V letošním školním roce jsme se na Veselé škole rozhodli ke změně v organizaci tělesné výchovy. V minulých letech žáci absolvovali plaveckou výuku v zimním období. Kvůli vysoké absenci a nemocnosti dětí jsme přesunuli plavecký výcvik na podzim, v zimě budeme jezdit cvičit do tělocvičny. Plavání jsme zahájili již v prvním týdnu v září a moc nás baví!

              Vaše paní učitelky

          • Nácvik požárního poplachu
            • Nácvik požárního poplachu

            • FOTOGALERIE

              Ve čtvrtek 5. 9. jsme se ve škole učili, jak se zachovat v případě požáru. Paní ředitelka zahájila nácvik požárního poplachu pískáním na píšťalku a křičela “hoří”. Všechny děti i zaměstnanci školy se přesunuli na parkoviště, kde jsme znovu přepočítali a zkontrolovali, zda v budově nikdo nezůstal. Tam na nás již čekal hasičský sbor ze Slušovic, který na celou akci dohlížel. Poté následoval preventivní program Prevence a požární ochrana. Děti mohly nahlédnout do hasičského vozu, vyzkoušet si hasičské helmy a zeptat se hasičů na různé otázky. Znovu jsme si společně s paní hasičkou zopakovali všechna důležitá telefonní čísla integrovaného záchranného systému a popovídali si, jak se máme chovat, když někde uvidíme požár. Všechny paní učitelky si vyzkoušely, jak správně používat hasicí přístroje.

              Moc děkujeme panu starostovi a hasičům ze Slušovic!

              Vaše paní učitelky


               

          • Seznamujeme se a tvoříme pravidla
            • Seznamujeme se a tvoříme pravidla

            • FOTOGALERIE

              Druhý i třetí den se nesl v duchu seznamování. Nejprve jsme se seznamovali ve třídách, povídali si o zážitcích z prázdnin. Každá třída pracovala na třídních pravidlech a na tom, aby nám spolu bylo dobře. Také děti z mateřské školy se přišly seznámit, prošly si celou školu a podívaly se, jak to ve škole funguje. Paní učitelka je provedla úplně všude. Proběhlo také seznámení s želvou Karloštem.

              V úterý i ve středu jsme se vydali i ven. Jeden den jsme šli do lesa, abychom postavili  lesním skřítkům a jiným lesním kamarádům domečky. Děti se na stavení moc těšily. Skvěle zde fungovala týmová spolupráce. Ve středu jsme část vyučování prožili na fotbalovém hřišti, zahráli si spoustu seznamovacích her, osvěžili se stříkající vodou – v tom horku to bylo perfektní! Také jsme potkali nové předškoláky, kteří byli prozkoumat okolí školy.

              Vaše paní učitelky

          • Slavnostní zahájení školního roku 2024/2025
            • Slavnostní zahájení školního roku 2024/2025

            • FOTOGALERIE

              Letní prázdniny nám všem utekly jako voda, a tak jsme se dnes všichni mohli setkat v naší Veselé škole. Paní ředitelka s úsměvem přivítala všechny žáky, jejich rodiče i příbuzné, zaměstnance školy i pana starostu. Slavnostního přivítání se také dočkalo 8 nových prvňáčků. Každého z nich vždy jeden starší kamarád přivedl za paní ředitelkou, která předala krásnou květinu. Paní třídní učitelka Martina předala dětem upomínkový list na tuto slavnost. Všichni prvňáčci si také odnesli poukaz na nákup školních pomůcek od pana starosty. Do řad zaměstnanců jsme nově přivítali novou paní školnici a paní asistentku.                                                  Po přivítání se všechny děti a jejich paní učitelky přesunuly do tříd, kde proběhlo společné uvítání a povídání. Děkujeme všem, kteří dnes spolu s námi, zahájili nový školní rok 2024/2025. Těšíme se na spolupráci a setkání při dalších akcích.

              Vaše paní učitelky

            • Informativní schůzky v MŠ

            • Vážení rodiče,

              zveme Vás na informativní schůzky, které se budou konat ve čtvrtek 5. 9. 2024 od 16:00 hod. v učebně mateřské školy. Během schůzek se seznámíme s informačním systémem EduPage, který budeme od nového školního roku používat také v mateřské škole.

              Všichni jste srdečně zváni, budeme se těšit na společné setkání.

              Vaše paní učitelky a ředitelka

            • Informativní schůzky v ZŠ

            • Vážení rodiče,

              v úterý 3. 9. 2024 Vás zveme na první informativní třídní schůzky, které se uskuteční od 16:00 v učebně 1. třídy.

              Těšíme se na Vás.

              Vaše paní učitelky

            • Zpátky do školky!

            • Vážení rodiče, milé děti,

              v pondělí 19. 8. 2024 opět zahajujeme provoz naší mateřské školy. Nově přijaté děti mohou nastoupit v pondělí 2. 9. 2024. Bližší informace naleznete v přiloženém dokumentu. 

              Na začátku září proběhnou třídní infromativní schůzky, kde se společně seznámíme se školním informačním systémem EduPage, který začneme v novém školním roce používat i v mateřské škole. O termínu schůzek Vás budeme informovat.

              Informace pro rodiče - 2024/2025

              Těšíme se na spolupráci a hlavně na Vaše děti! :-)

              Paní ředitelka Petra, paní učitelka Věrka a Lenka a paní asistentka Karolína

            • Slavnostní ukončení školního roku

            • FOTOGALERIE

              Je to tady. Konec školního roku a začátek prázdnin. Zase to všechno rychle uteklo. Ještě dříve než se zavřely školní dveře, setkaly se paní učitelky a děti ve třídách, kde proběhlo rozdání závěrečných vysvědčení. Už ve třídách se objevilo pár slz kvůli odchodu nejstarších dětí, paní školnice a paní učitelky. Po rozdání vysvědčení se všichni přesunuli na školní zahradu, kde už čekali rodiče, sourozenci, zaměstnanci obce i školy. Paní ředitelka všechny přivítala a poděkovala za uplynulý školní rok. Slova se ujal také pan starosta. Dojemnou chvílí se stalo loučení s paní školnicí Danou a paní učitelkou Evou. I když všichni věděli, že tato chvíle nastane, tak se loučení neobešlo bez slz. Obě také pronesly krátkou řeč, ve které shrnuly dosavadní působení ve škole. Dalším dojemným a krásným momentem byla cesta čtvrťáků a páťáků. Každý prvňáček odvedl na pomyslnou cestu ze školy jednoho z našich nejstarších žáků. Loučení bylo dojemné a všem nám budou velmi chybět. Na závěr slavnostního dopoledne dostali také slovo oni. Všichni si mohli poslechnout třídní hymnu i písničky na rozloučenou. Hezkým momentem bylo také předávání medailí pro paní učitelky. 

              Děkujeme všem za uplynulý školní rok a těšíme se na setkání v září.

              Vaše paní učitelky

          • Třídní rozlučková přespávačka
            • Třídní rozlučková přespávačka

            • FOTOGALERIE

              Ve středu ráno jsme se sešli ve škole a paní učitelka Kája nám nachystala šifrování, které nás dovedlo k našim novým třídním tričkám. Pak jsme rozvezli pozvánky na rozlučku se čtvrťáky a páťáky a mohli jsme jet na chatu Zikmundov. Nachystali jsme si oběd a potom jsme zjistili, že tam máme bazén! Strávili jsme v něm několik hodin. Pak jsme měli vodní bitvu. Byla úžasná! Potom jsme hráli Uno a Catan. Večer jsme šli opékat špekáčky, ale začalo nám pršet, takže jsme si je dodělali na pánvi. Večer jsme se dívali na film. Druhý den ráno jsme se nasnídali, sbalili a vyšli na hrad Lukov. Potom jsme šli na pizzu do restaurace Ledňáček a zpátky na chatu do bazénu. Pak už domů. Výlet se mi moc líbil.

              Ema Hořínková

          • Plavání předškoláků
            • Plavání předškoláků

            • FOTOGALERIE

              Naši předškoláci absolvovali plavání celkem pětkrát. Za vedení zkušených lektorek si plavání užili i ti, kteří k vodě zpočátku měli menší důvěru.

              Děkujeme jim za pěkné vedení a těšíme se zase za rok.

              Vaše paní učitelky

          • Cesta prvňáčků za pokladem
            • Cesta prvňáčků za pokladem

            • FOTOGALERIE

              Konečně je to tady - den, kdy vyrážíme na cestu za pokladem. Ráno jsme dostali první indícii, a tím doplnili poslední část mapy. Vyrážíme podle vzkazu z vyluštěné šifry, sledujeme šipky na zemi. Našli jsme spoustu úkolů a všechny dokázali splnit, našli jsme i klíč. Na konci dlouhé cesty nás čekal vytoužený poklad. Bylo to dobrodružné dopoledne a všichni jsme si to užili.

              Prvňáčci s paní učitelkou Marťou


               

          • Sportovní den se ZŠ Neubuz
            • Sportovní den se ZŠ Neubuz

            • FOTOGALERIE

              Zakončení minulého týdne se neslo ve sportovním duchu. Hned ráno jsme vyjeli autobusem přímo do Neubuze, kde už na nás čekaly paní učitelky a děti z místní základní školy. Prvním sportem, který děti hrály byla vybíjená. I přes počáteční kvalitní výkony soupeřů, jsme však utkání ve vybíjené vyhráli. Následovala odpočinková pauza a nutné doplnění vyběhaných tekutin. Celé dopoledne nám přálo počasí a teploty pomalu rostly. V druhé části dopoledne bylo odehráno utkání fotbalové. Zde se ukázala převaha sil ve prospěch našich sportovců a za skóre 10:3 jsme si i ve fotbale zasloužili vítězství. Po odehraných zápasech se všichni přesunuli do prostředí Moštárny, kde na všechny čekalo skvělé občerstvení. Na cestě zpět jsme se zastavili ve Slušovicích, kde jsme si dali osvěžující zmrzlinu a také jsme navštívili místní kostel, ve kterém to někteří dobře znali a někteří zde byli úplně poprvé.

              Děkujeme všem ze ZŠ Neubuz za skvělé zázemí a zajištění dnešního sportovního dopoledne.

              Na to, jak se dětem dařilo, se můžete podívat v následující fotogalerii.

              Sláva vítězům, čest poraženým!

              Vaše paní učitelky

          • Oznámení o výši úplaty v MŠ ve školním roce 2024/2025
            • Oznámení o výši úplaty v MŠ ve školním roce 2024/2025

            • Podle § 123, odst. (4) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů s účinností od 1. 1. 2024 nově stanovuje výši úplaty zřizovatel, kterým je obec Veselá.

               

              Na základě výše uvedeného dne 20. 5. 2024 zastupitelstvo obce Veselá pod usnesením č. 21.10/24 stanovilo měsíční výši úplaty pro školní rok 2024/2025 následovně:

              • Děti s neomezenou celodenní docházkou   -  600 Kč
              • Děti 5 - 6 leté (děti, které se vzdělávají v posledním ročníku nejvýše po dobu jednoho školního roku) 0,- Kč za daný měsíc
              • Děti 6 - 7 leté (děti, které se vzdělávají v posledním ročníku déle než jeden školní rok) 0,- Kč za daný měsíc

              Oznámení o výši úplaty za předškolní vzdělávání ve školním roce 2024/2025

               

              Petra Slováčková, ředitelka školy

          • Výlet na Macochu
            • Výlet na Macochu

            • FOTOGRAFIE

              V předposledním týdnu školního roku se žáci 1., 2. a 3. ročníku vydali na výlet do Moravského krasu. Doprovodily je paní učitelky Marťa, Evča a Kristýnka. Také se k nám přidala paní školnice Dana. Někteří byli v Moravském krasu úplně poprvé a byl to pro ně velký zážitek. Nejprve nás vláček vyvezl k Punkevním jeskyním. Poté následovala prohlídka, při které se děti dozvěděly, jak vznikají jeskyně a krápníky a mohli také reagovat na nedávno probírané téma v prvouce. Všichni jsme si prohlédli krápníkovou výzdobu, nejkrásnější podzemní prostory – Masarykův dóm nebo dno propasti Macocha. Součástí výletu byla plavba na lodičkách po ponorné řece Punkvě, což byl největší zážitek. Po návštěvě jeskyní děti vyjely lanovkou nahoru, podívat se k hornímu okraji propasti Macocha. Pak už jen zbývalo nakoupit suvenýry a s krásnými zážitky se vypravit na zpáteční cestu. Všichni jsme si společný výlet moc užili a těšíme se na další zážitky.

              Vaše paní učitelky

               

          • Preventivní program: "Buďme kamarádi"
            • Preventivní program: "Buďme kamarádi"

            • FOTOGALERIE

              Taktéž naši prvňáci a druháci absolvovali v úterý 11.6. preventivní program s paní Zajíčkovou z Etických dílen. Mladší děti se zabývaly tématem kamarádství. Hlavní cíle programu spočívaly v tom, aby si děti uvědomovaly důležité principy dobrého kamarádství a dokázaly je aplikovat. Aby se dokázaly postavit vůči chování, vedoucímu k šikaně, uměly projevit své emoce a potřeby a dokázaly se vcítit do emocí druhých. Celým programem je provázela loutka, která jim s nácvikem dobrého chování pomáhala.