• Novinky

            • Těšíme se do školy!

            • Milí předškoláci,

              srdečně vás zveme na návštěvu do naší školy.

              Je na čase se s vámi lépe poznat a my školáci i paní učitelky se na vás velmi těšíme.

              Prvňáčci Vám ukáží, jak to ve škole funguje, co všechno už umí a jak se učí.

              Společně zkusíme výukové a pohybové hry. Potom už budete pracovat sami s paní učitelkou, která vás při prvním setkání zavede do putování s písmenky. Při další návštěvě se seznámíme s čísly a jejich kamarády.

               

              Těšíme se na vás,

              paní učitelka Marťa a prvňáčci.

          • První pomoc nanečisto
            • První pomoc nanečisto

            • FOTOGALERIE

              V pátek 16. února všechny zaměstnankyně školy absolvovaly kurz první pomoci. Přijely za námi lektorky z organizace První pomoc nanečisto. Celý kurz byl velmi obohacující a získaly jsme spoustu nových informací. Věnovaly jsme se stavům v bezvědomí, resuscitaci, dušení i postupu v případě řezných či bodných ran. Nejlepší bylo to, že jsme si vše vyzkoušely na „vlastní kůži“. Celý kurz byl opravdu zážitkový a dovednostní. Proběhlo několik simulací, při kterých bylo nutné, abychom ihned pohotově zareagovaly a jednaly.

              Velmi děkujeme za příjemně strávený čas.

              Zaměstnankyně školy

          • Bruslení
            • Bruslení

            • FOTOGALERIE

              Ještě než se děti pustily do prázdninových radovánek, užili jsme si společně spoustu zábavy na ledě ve Slušovicích. Někteří si vyzkoušeli, jaké to je stát poprvé na bruslích, jiní se zdokonalovali pomocí různých zábavných cvičení a her. Všichni z ledu odcházeli spokojení a příjemně unavení, včetně paní učitelek😊. Pokud nám počasí dovolí, těšíme se na další společné bruslení v příštím týdnu. Video z bruslení můžete zhlédnout na našem Facebooku nebo YouTube kanálu. Odkaz zde: https://www.youtube.com/watch?v=Bj9OeSudbIE

              Vaše paní učitelky

               

               

          • Plavecký výcvik
            • Plavecký výcvik

            • FOTOGQALERIE

              I letos jsme se téměř každý pátek od listopadu do února vydávali do Městských lázní ve Zlíně vstříc plaveckému výcviku. Mladší děti z prvního a druhého ročníku plavaly na dětském bazéně. Učily se nebát vody, pracovaly s plaveckou destičkou, splývaly a postupně se zdokonalovaly v plavání. Starší žáci třetího, čtvrtého a pátého ročníku od začátku výcviku plavali na 25m bazéně, kde byli rozděleni do družstev dle svých schopností a jistoty pohybu ve vodě. Všechny děti se zlepšovaly ve svých plaveckých dovednostech, vyzkoušely si i plavání s ploutvemi. Poslední lekce, jak už to bývá, se konaly závody starších dětí. Všichni závodníci si zaslouží velkou pochvalu, neboť samy paní trenérky byly překvapené, jaké časy byly některé děti schopné zaplavat a přirovnávaly je k časům dětí ve sportovních třídách. Většina žáků si z poslední hodiny odnesla i mokré vysvědčení. Pár střípků z lekcí můžete zhlédnout ve fotogalerii.

              Vaše paní učitelky

          • Děti ze školní družiny v knihovně
            • Děti ze školní družiny v knihovně

            • FOTOGALERIE

              Dne 14. 2. jsme se s dětmi ve školní družině vydali do Místní knihovny na Veselé, kde si pro nás paní knihovnice připravila povídání o ptáčcích. Děti si mohly prohlédnout zajímavé knihy, sledovaly přímý přenos ptáčků na krmítku ze záchranné stanice, poslouchaly rozdílné štěbetání ptáčků a luštily křížovky. Nakonec si někteří domů půjčili knihy či hry, které je zaujaly. Děkujeme paní knihovnici Sobotíkové za úžasný program pro děti a těšíme se na další návštěvu.

              Vychovatelka Karolína Chmelařová

          • Leden ve školní družině
            • Leden ve školní družině

            • FOTOGALERIE

              Měsíc leden byl plný logických a deskových her. Učili jsme se s dětmi šifrovat zprávy a následně je rozkódovat, řešili osmisměrky, sudoku nebo křížovky. Naučili jsme se hrát nové deskové hry, při kterých jsme procvičovali postřeh, logické uvažování, paměť, prostorovou představivost nebo fantazii. Také jsme recyklovali staré papíry, krabičky a vršky, ze kterých děti stavily různé stavby. Například postavily model budovy bývalé pizzerie na Veselé a udělaly z ní návrh nové kavárny. Zbylý papír jsme rozmočili a rozmixovali, přidali lepidlo a vytvořili tak hmotu, ze které vznikly misky, sněhuláci a jiné předměty. Na návštěvu k nám přišla i želva Žofka, která ve škole strávila s dětmi celý týden. Děti se o ni staraly, vytvářely jí překážky a prolézačky, krmily ji a dozvěděly se spoustu nových informací o želvách. Velký úspěch měla také nová elektrická stavebnice, na které jsme se učili zapojovat obvody. Děti z ní dokázaly postavit rádio, kde na různých stanicích poslouchaly pohádky, písničky a společně jsme si i zatančili. Za příznivého počasí jsme na školní zahradě tvořili krmítka pro ptáčky, hráli kuželky nebo sportovali.

              Vychovatelka Karolína Chmelařová

               

            • Dětský karneval

            • Unie rodičů i letos připravuje pro děti karneval, který se uskuteční v neděli 3. 3. 2024 od 14:30 hodin v sále restaurace Veselanka. Na děti budou čekat zábavné soutěže, ocenění pro každou masku a vystoupí i děti z tanečního kroužku Street Dance Veselá.

              Všichni jste srdečně zváni!

          • Dopravní výchova
            • Dopravní výchova

            • FOTOGALERIE

              Dopravní výchova je nedílnou součástí výuky, i proto čeká naše čtvrťáky návštěva Dětského dopravního hřiště v Malenovicích. Do Malenovic se vydáme v druhé části pololetí, žáci zde předvedou jízdu na kole a znalost pravidel silničního provozu, také absolvují písemný test. Když všechno dobře dopadne, získají průkaz cyklisty. Spolu s nimi pojedou i žáci třetího ročníku, aby si vše vyzkoušeli.

              Včera se žáci zúčastnili přednášky, která byla zaměřena právě na pravidla silničního provozu i na to, jak by se měl cyklista na silnicích chovat. Poprvé za námi přijel pan Zbyněk Ziggy Horváth. S dětmi probral dopravní teorii, ale také si spolu hezky s radostí zazpívali.

              Velmi mu děkujeme a budeme se těšit na brzké shledání.

              Vaše paní učitelky

               

          • MŠ – Zimní sporty
            • MŠ – Zimní sporty

            • FOTOGALERIE

              Celý týden byla řeč o zimních sportech. Děti se učily různé druhy zimních sportů a jak se říká lidem, kteří tyto sporty provozují. Procvičovaly postřeh při skládání půlených obrázků, ze kterých pak opakovaly pojmy, tvořily řady, poznávaly barvy a třídily velikosti. V průběhu celého týdne jsme pracovali na společném kolektivním díle, které jsme nazvali „ZIMA NÁS MOC BAVÍ“. (Kresby lyžařů, bruslařů i bobistů.)  V denním cvičení jsme využívali dětské sportovní náčiní (hokejky s puky). V závěru týdne jsme si i trošku zasoutěžili a zažili při tom dost legrace. Všechny děti si právem odnesly medaile.

              Vaše paní učitelky