• Novinky

          • Plavecký výcvik
            • Plavecký výcvik

            • FOTOGALERIE

              V letošním školním roce jsme se na Veselé škole rozhodli ke změně v organizaci tělesné výchovy. V minulých letech žáci absolvovali plaveckou výuku v zimním období. Kvůli vysoké absenci a nemocnosti dětí jsme přesunuli plavecký výcvik na podzim, v zimě budeme jezdit cvičit do tělocvičny. Plavání jsme zahájili již v prvním týdnu v září a moc nás baví!

              Vaše paní učitelky

          • Nácvik požárního poplachu
            • Nácvik požárního poplachu

            • FOTOGALERIE

              Ve čtvrtek 5. 9. jsme se ve škole učili, jak se zachovat v případě požáru. Paní ředitelka zahájila nácvik požárního poplachu pískáním na píšťalku a křičela “hoří”. Všechny děti i zaměstnanci školy se přesunuli na parkoviště, kde jsme znovu přepočítali a zkontrolovali, zda v budově nikdo nezůstal. Tam na nás již čekal hasičský sbor ze Slušovic, který na celou akci dohlížel. Poté následoval preventivní program Prevence a požární ochrana. Děti mohly nahlédnout do hasičského vozu, vyzkoušet si hasičské helmy a zeptat se hasičů na různé otázky. Znovu jsme si společně s paní hasičkou zopakovali všechna důležitá telefonní čísla integrovaného záchranného systému a popovídali si, jak se máme chovat, když někde uvidíme požár. Všechny paní učitelky si vyzkoušely, jak správně používat hasicí přístroje.

              Moc děkujeme panu starostovi a hasičům ze Slušovic!

              Vaše paní učitelky


               

          • Seznamujeme se a tvoříme pravidla
            • Seznamujeme se a tvoříme pravidla

            • FOTOGALERIE

              Druhý i třetí den se nesl v duchu seznamování. Nejprve jsme se seznamovali ve třídách, povídali si o zážitcích z prázdnin. Každá třída pracovala na třídních pravidlech a na tom, aby nám spolu bylo dobře. Také děti z mateřské školy se přišly seznámit, prošly si celou školu a podívaly se, jak to ve škole funguje. Paní učitelka je provedla úplně všude. Proběhlo také seznámení s želvou Karloštem.

              V úterý i ve středu jsme se vydali i ven. Jeden den jsme šli do lesa, abychom postavili  lesním skřítkům a jiným lesním kamarádům domečky. Děti se na stavení moc těšily. Skvěle zde fungovala týmová spolupráce. Ve středu jsme část vyučování prožili na fotbalovém hřišti, zahráli si spoustu seznamovacích her, osvěžili se stříkající vodou – v tom horku to bylo perfektní! Také jsme potkali nové předškoláky, kteří byli prozkoumat okolí školy.

              Vaše paní učitelky

          • Slavnostní zahájení školního roku 2024/2025
            • Slavnostní zahájení školního roku 2024/2025

            • FOTOGALERIE

              Letní prázdniny nám všem utekly jako voda, a tak jsme se dnes všichni mohli setkat v naší Veselé škole. Paní ředitelka s úsměvem přivítala všechny žáky, jejich rodiče i příbuzné, zaměstnance školy i pana starostu. Slavnostního přivítání se také dočkalo 8 nových prvňáčků. Každého z nich vždy jeden starší kamarád přivedl za paní ředitelkou, která předala krásnou květinu. Paní třídní učitelka Martina předala dětem upomínkový list na tuto slavnost. Všichni prvňáčci si také odnesli poukaz na nákup školních pomůcek od pana starosty. Do řad zaměstnanců jsme nově přivítali novou paní školnici a paní asistentku.                                                  Po přivítání se všechny děti a jejich paní učitelky přesunuly do tříd, kde proběhlo společné uvítání a povídání. Děkujeme všem, kteří dnes spolu s námi, zahájili nový školní rok 2024/2025. Těšíme se na spolupráci a setkání při dalších akcích.

              Vaše paní učitelky