• Novinky

          • Rozhodnutí o přijetí do MŠ pro školní rok 2023/2024
            • Rozhodnutí o přijetí do MŠ pro školní rok 2023/2024

            • Mateřská škola, jejíž činnost vykonává Základní škola a Mateřská škola Veselá, okres Zlín, příspěvková organizace, rozhodla svojí ředitelkou podle ustanovení § 34, § 165 odst. 2 písm. b) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, a v souladu se zákonem č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, takto:

              O přijetí dítěte je vyhotoveno písemné rozhodnutí, které je součástí spisu dítěte ve škole.  Přijatým dětem není rozhodnutí v písemné podobě doručováno, zákonný zástupce si může požádat ředitelku školy o jeho vydání.

              Rozhodnutí o nepřijetí k předškolnímu vzdělávání bude doručeno v písemné podobě zákonným zástupcům.

              Poučení:

              Proti tomuto rozhodnutí lze podat odvolání do 15 dnů ode dne jeho doručení. Odvolání se podává u ředitelky mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a Mateřská škola Veselá, okres Zlín, příspěvková organizace, a rozhoduje o něm Krajský úřad Zlínského kraje.

              2023-05-26-rozhodnutí o přijetí do MŠ

              Ve Veselé dne 26. 5. 2023

              Mgr. Petra Slováčková, ředitelka školy

          • Kašavský běh
            • Kašavský běh

            • FOTOGALERIE

              FOTOGALERIE rajce.net

              V úterý 23. 5. jsme se vydali se 14ti závodníky z naší školy na Kašavský běh, kam se sjelo více než 200 závodníků. Počasí bylo jak na objednávku a dobrá nálada nás provázela po celou dobu. Musím uznat, že v naší škole máme opravdu dobré sportovce, neboť hned 9 dětí se umístilo do desátého místa, a i nějaké placky jsme přivezli. Jak se našim běžcům dařilo a kdo nás reprezentoval? 

              Kat. I. - kluci - Jakub Cholasta (6.), Teodor Křížka (17.)

              Kat. I. - holky - Andrea Horáková (8.)

              Kat. II. - kluci - Oldřich Kalivoda (1.), Miroslav Čoček (18.)

              Kat. II. - holky - Křížová Dominika (7.), Kovářová Beáta (8.), Vrlová Eliška (15.)

              Kat. III - kluci - Burian Marek (3.), Křížka Richard (5.), Kučera Lukáš (15.)

              Kat. III. - holky - Hořínková Ema (7.), Čočková Markéta (10.), Čuříková Ella (15.)

               

              Všem závodníkům patří velikánská pochvala!

               

              Eva Hořínková

               

               

            • Procházka Veselským lesem

            • Všichni jste srdečně zváni na tradiční procházku Veselským lesem v sobotu 3.6.2023 od 13:30 se startem na hřišti u pizzerie!

              Těšíme se na vás!

              Unie rodičů, paní učitelky a další pořadatelé

          • Dopravní hřiště Malenovice
            • Dopravní hřiště Malenovice

            • FOTOGALERIE

              V pátek 19. května jsme se opět po roce vypravili na dopravní hřiště do Malenovic. Na hřiště jeli naši čtvrťáci a třeťáci. Náš výlet jsme zahájili v Lípě, odkud jsme jeli vlakem až na místo určení. Na naše cyklisty čekaly dvě zkoušky. První zkouškou byl písemný test, který byl zaměřen na dopravní znalosti a na pravidla silničního provozu. V testu všichni uspěli, a tak se mohli vydat na druhou zkoušku – praktickou. Každý čtvrťák dostal kolo, třeťáci káry a mohlo se začít jezdit. Všichni řidiči museli dávat pozor na dopravní značení, značky, chodce i jiné záležitosti. Praktická zkouška se také všem podařila, a tak všichni čtvrťáci získali cyklistický průkaz! Máme velkou radost.

              Kristýna Goišová

               

            • Besídka pro maminky

            • V pondělí 15. května byla naplánovaná Besídka ke Dni matek. Dle původních plánů se besídka měla konat během slunečného odpoledne na školní zahradě. Jak to tak bývá, plány nám často nevycházejí tak, jak si přejeme. 

              Během pondělního dopoledne jsme se všichni rozhodli, že bude nejlepší, když se s maminkami potkáme v sále na Veselance. Jak bylo později vidět, rozhodnutí bylo správné.  Na vystoupení dětí ze školky i školy se přišlo podívat velké množství návštěvníků. Především maminek, babiček, tatínků a dědečků. 

              Dětem se všechna vystoupení moc povedla a na závěr děti předaly maminkám připravené dárečky. Jak se jim vystoupení podařila, můžete zhlédnout ve videu.

              Děkujeme všem, kteří nám v takové rychlosti pomohli sál nazdobit a nachystat. 

              Vám rodičům a rodinným příslušníkům děkujeme za návštěvu a milá slova.

              Vaše paní učitelky

               

          • Krajské finále McDonald´s cup
            • Krajské finále McDonald´s cup

            • FOTOGALERIE

              Fotogalerie - Rajče.net

              Článek Zlínský deník

              Rozhovor s dětmi ve Zlínském deníku

              Ve čtvrtek 11. 5. 2023 se naši mladí fotbalisti zúčastnili krajského finále, které se konalo v tréninkovém centru Zbrojovky Brno, kde se utkaly nejlepší týmy Zlínského a Jihomoravského kraje v kategorii malotřídek. Naši kluci postupně přehráli Ořechov, Žeranovice a Huštěnovice, do semifinále šli z prvního místa a dařilo se jim také v bojích o medaile. Nejprve přehráli Nenkovice 4:2 a ve finále porazili Dražovice 5:3. Radost po triumfu a postupu byla obrovská a kluci se tak mohou těšit na republikové finále, které se bude pod názvem Svátek fotbalu konat 29. – 30. 5. 2023 na stadionu Slovácka v Uherském Hradišti. 

              Velmi děkujeme všem hráčům za vzornou reprezentaci školy a obce a zároveň všem fanouškům, kteří do Brna dorazili fandit. 

              Největší poděkování patří především klubovým trenérům Miroslavu Čočkovi a Tomáši Křížkovi za dlouhodobou přípravu všech žáků a za čas, který dětem věnují. 

              Petra Slováčková

               

          • Písečná animace v MŠ
            • Písečná animace v MŠ

            • FOTOGALERIE

              V úterý 16. 5. nás navštívila Marika Koňařová s Písečnou animací = kreslení příběhů v písku s doprovodem hudby. Kreslení snímá kamera přes projektor a promítá na stěnu.

              Dětem se vystoupení moc líbilo a se zatajeným dechem sledovaly, jaký bude další obrázek. Na závěr si všechny děti vyzkoušely kreslení do písku.

              Vaše paní učitelky

            • Besídka ke dni maminek

            • POZOR ZMĚNA!!! Kvůli nepříznivému počasí se bude besídka konat v sále na Veselance od 15:30 hod.! Bude možnost zakoupit si drobné občerstvení.

              Naše veselé děti zvou všechny maminky, tatínky, babičky, dědečky a ostatní příbuzné na besídku ke dni maminek, která se uskuteční v pondělí 15. 5. 2023 v 15:30 hod. na školní zahradě.

              Těšíme se na společné setkání!

          • Zápis do 1. třídy
            • Zápis do 1. třídy

            • FOTOGALERIE

              Ve čtvrtek 27. dubna proběhl opět po roce zápis do 1. třídy, který byl pojmenován Putování do Veselé perníkové chaloupky. Tohoto zápisu se zúčastnilo celkem 9 dětí. K tomu, aby děti mohly usednout od září do školních lavic, musely splnit několik úkolů na stanovištích. Úkoly byly zaměřeny na grafomotoriku, pohybovou činnost, jemnou i hrubou motoriku a další. 

              Letos byla stanoviště rozmístěna jak v okolí školy, tak i ve školních třídách. Rodiče s dětmi měli možnost nahlédnou tedy i do prostor budovy a školních tříd.

              V závěru celého putování na všechny čekalo překvapení v perníkové chaloupce na školní zahradě.

              Děkujeme všem zaměstnancům i žákům, kteří se na organizaci a průběhu veselého zápisu podíleli.

              Vy se můžete podívat do naší fotogalerie na to, jak zápis probíhal. 

              Vaše paní učitelky

          • MŠ - Bylinky všemi smysly
            • MŠ - Bylinky všemi smysly

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 3. 5. za námi do MŠ přišla paní bylinkářka Čočková, která nám vyprávěla o kytičkách z louky. Některé bylinky sama přinesla, jiné jsme společně nasbírali při vycházkách a pobytu venku. Děti se měly možnost namastit mastí z různých bylin a ochutnat léčivý sirup ze smrčkových výhonků. Na závěr jsme si uvařili bylinkový čaj oslazený tímto lahodným sirupem. Čajík dětem moc chutnal.

              Děti nakreslily obrázky bylinek jako poděkování za hezké povídání. Bylinky nás moc baví, a tak budeme pokračovat v jejich sběru až do prázdnin.

              Děkujeme!

              Děti z MŠ a paní učitelky

          • Exkurze učitelek do Experimentária
            • Exkurze učitelek do Experimentária

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 19. dubna jsme navštívily exkurzi  v Experimentáriu v Otrokovicích. Toto místo se nachází ve Střední průmyslové škole Otrokovice a vzniklo v rámci projektu „CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ – Centra přírodovědného a technického vzdělávání pro moderní výuku žáků. Lektoři nám ukázali a předvedli jaké aktivity a témata mohou žákům nabídnout při případné návštěvě Experimentária. Vybavení je na vysoké úrovni. Žáci mohou pracovat s elektronovým mikroskopem, 3D scannerem, 3D tiskárnou, plotrem, ionosepem, nákladnými výukovými panely  prakticky demonstrujících rozvoj a využití technologií v moderním domě, včetně tepelného čerpadla, solárních panelů, kamerového systému atd. Ve 3D kině mají žáci možnost zhlédnout filmy popularizující vědu a techniku. Expozice jsou koncipovány tak, aby se co nejvíce přiblížily praktickému životu. Proto mají žáci možnost se všemi přístroji a zařízeními pracovat, využívat nejmodernější technologie k jejich ovládání.

              Vaše paní učitelky

               

          • MŠ – Výlet do ZOO Lešná
            • MŠ – Výlet do ZOO Lešná

            • FOTOGALERIE

              „Sláva, nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu“. Jsme rádi, že počasí nám přálo a děti si ZOO užily bez deště. 3hodinová vycházka vyšla tak na pohodu. I ti nejmladší ji zvládli na jedničku. Za celou dobu jsme neslyšely, že někoho bolí nožičky. V ZOO se pořád něco děje, přistavuje. Zvířátek je čím dál více. Každý si našel to svoje oblíbené. Pro zpestření výletu jsme využili i vláček, který nám ušetřil cestu k zámku. Děti se už těší na další návštěvu ZOO.

              Vaše paní učitelky