• Novinky

          • Zápis do 1. třídy
            • Zápis do 1. třídy

            • FOTOGALERIE

              Ve čtvrtek 27. dubna proběhl opět po roce zápis do 1. třídy, který byl pojmenován Putování do Veselé perníkové chaloupky. Tohoto zápisu se zúčastnilo celkem 9 dětí. K tomu, aby děti mohly usednout od září do školních lavic, musely splnit několik úkolů na stanovištích. Úkoly byly zaměřeny na grafomotoriku, pohybovou činnost, jemnou i hrubou motoriku a další. 

              Letos byla stanoviště rozmístěna jak v okolí školy, tak i ve školních třídách. Rodiče s dětmi měli možnost nahlédnou tedy i do prostor budovy a školních tříd.

              V závěru celého putování na všechny čekalo překvapení v perníkové chaloupce na školní zahradě.

              Děkujeme všem zaměstnancům i žákům, kteří se na organizaci a průběhu veselého zápisu podíleli.

              Vy se můžete podívat do naší fotogalerie na to, jak zápis probíhal. 

              Vaše paní učitelky

          • MŠ - Bylinky všemi smysly
            • MŠ - Bylinky všemi smysly

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 3. 5. za námi do MŠ přišla paní bylinkářka Čočková, která nám vyprávěla o kytičkách z louky. Některé bylinky sama přinesla, jiné jsme společně nasbírali při vycházkách a pobytu venku. Děti se měly možnost namastit mastí z různých bylin a ochutnat léčivý sirup ze smrčkových výhonků. Na závěr jsme si uvařili bylinkový čaj oslazený tímto lahodným sirupem. Čajík dětem moc chutnal.

              Děti nakreslily obrázky bylinek jako poděkování za hezké povídání. Bylinky nás moc baví, a tak budeme pokračovat v jejich sběru až do prázdnin.

              Děkujeme!

              Děti z MŠ a paní učitelky

          • Exkurze učitelek do Experimentária
            • Exkurze učitelek do Experimentária

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 19. dubna jsme navštívily exkurzi  v Experimentáriu v Otrokovicích. Toto místo se nachází ve Střední průmyslové škole Otrokovice a vzniklo v rámci projektu „CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ – Centra přírodovědného a technického vzdělávání pro moderní výuku žáků. Lektoři nám ukázali a předvedli jaké aktivity a témata mohou žákům nabídnout při případné návštěvě Experimentária. Vybavení je na vysoké úrovni. Žáci mohou pracovat s elektronovým mikroskopem, 3D scannerem, 3D tiskárnou, plotrem, ionosepem, nákladnými výukovými panely  prakticky demonstrujících rozvoj a využití technologií v moderním domě, včetně tepelného čerpadla, solárních panelů, kamerového systému atd. Ve 3D kině mají žáci možnost zhlédnout filmy popularizující vědu a techniku. Expozice jsou koncipovány tak, aby se co nejvíce přiblížily praktickému životu. Proto mají žáci možnost se všemi přístroji a zařízeními pracovat, využívat nejmodernější technologie k jejich ovládání.

              Vaše paní učitelky

               

          • MŠ – Výlet do ZOO Lešná
            • MŠ – Výlet do ZOO Lešná

            • FOTOGALERIE

              „Sláva, nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu“. Jsme rádi, že počasí nám přálo a děti si ZOO užily bez deště. 3hodinová vycházka vyšla tak na pohodu. I ti nejmladší ji zvládli na jedničku. Za celou dobu jsme neslyšely, že někoho bolí nožičky. V ZOO se pořád něco děje, přistavuje. Zvířátek je čím dál více. Každý si našel to svoje oblíbené. Pro zpestření výletu jsme využili i vláček, který nám ušetřil cestu k zámku. Děti se už těší na další návštěvu ZOO.

              Vaše paní učitelky

          • Ředitelské volno pro žáky ZŠ
            • Ředitelské volno pro žáky ZŠ

            • V souladu s §24 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném vzdělávání (školský zákon) v platném znění, ředitelka Základní školy a Mateřské školy Veselá, okres Zlín, příspěvková organizace, vyhlašuje z organizačních a personálních důvodů na den 26. 5. 2023 ředitelské volno pro žáky základní školy.

              V tento den bude přerušen i provoz školní družiny.

              Provoz mateřské školy bude v den ředitelského volna zachován.

              Vyhlášení ředitelského volna - 26. 5. 2023

              Petra Slováčková, ředitelka školy

          • Hravě záchranářem aneb týden bezpečnosti Zlínského kraje
            • Hravě záchranářem aneb týden bezpečnosti Zlínského kraje

            • FOTOGALERIE

              V pondělí 24. 4. 2023 se naši třeťáci a čtvrťáci zúčastnili celodenní preventivní akce, kterou uspořádal Zlínský kraj ve spolupráci s UTB. Jak se program dětem líbil?

               

              Bavilo mě, jak jsme jezdili v autíčkách. Jak jsme se šli podívat do policejního auta. Miroslav Čoček

              Nejvíc se mi líbila autíčka na dopravním hřišti a byl jsem rád, že jsem se mohl podívat do záchranářského, policejního a hasičského auta. Matyáš Chalupník

              Nejlepší bylo, že jsme mohli vejít například do záchranky, do hasičského auta atd. A jinak bylo super vše. Adrian Juřík

              Bylo to super. Moc se mi to líbilo, jak jsme jezdili na koloběžkách a jak jsme poznávali značky. A jak jsme byli v policejním autě. Dominika Křížová

              Byla to nejlepší akce ve Zlíně. Moc mě to bavilo, bylo to neuvěřitelně dobré fakt, tohle byla ta nejlepší akce. Na žádné akci jsem si nemohla prohlédnout auta: záchranky, policie a hasičů. Bez spolupráce s UTB by se nic tak úžasného nestalo. Bylo to super na dopravním hřišti, měli to dost dobře udělané, měli tam semafory a ty značky byli strašně supééér. MEGA DOBRÝ PROGRAM, MOC DĚKUJI. Ella Květoňová

              Akce se mi moc líbila!!! Naučila jsem se spoustu nových informací a hodně informací jsem si zopakovala. Lidi byli hodní a zábavní. Líbilo se mi, že jsme si mohli vyzkoušet různé záchranářské, policejní a hasičské přístroje a věci a mohli jsme si také vlézt do jejich aut. Nejvíc mě zajímalo, jak to vypadá v záchranářském autě a myslím si, že to ve všech autech mají opravdu vymakané. Stanoviště byly hodně zábavné, každé jiné a každé originální. Akci dávám 10/10. Akce byla mega super!!! Barbora Nagyová

              Velice zábavné a velice aktivní. SUPER! Svačina byla krátká, ale potom jsme dostali extra 10 minut. Byla to strašná ZÁBAVA! Dominik Gregořík

              Strašně se mi líbila auta a taky hasiči, jak jsme si říkali, jak se máme chovat když nám začne hořet oblečení atd. A na policii se mi líbil test. U záchranářů se mi líbila masáž srdce. Z aut se mi nejvíc líbila sanitka a věci v ní. Zdena Janků

              Líbilo se mi, jak jsme jezdili na koloběžkách. A že jsme na akci mohli být. Denisa Štěpánová

              Bylo tam hodně stanovišť. V těch stanovištích bylo například (dopravní hřiště, kde jsme mohli jezdit na autíčkách a ti malí jezdili na koloběžkách a kole). Byli tam i policajti, záchranáři a hasiči, měli tam aj svoje vozy a mohli jsme se tam podívat. Bylo to super, dávali nám aj razítka a odměny. Užili jsme si celý den s hodnými lidmi. Byli super, naučili nás toho hodně, jak se máme chovat v různých situacích. Moc jim děkuji, že nám věnovali jejich čas. Děkuji aj paní učitelce, že to zařídila a byla tam s námi. SUPER DEN. DĚKUJI ZA KRÁSNÝ ZÁŽITEK. Ella Čuříková

              Bylo to super. Byli tam HASIČI, ZÁCHRANÁŘI a POLICISTÉ. Mohli jsme si vyzkoušet ovládat policejní kamery, dívat se na dispečery a mohli jsme nahlédnout do policejního, hasičského a záchranářského auta. A nejlepší bylo, že nikdo nechyběl a byli jsme spolu. Ema Hořínková

               

              Petra Slováčková a žáci 3. a 4. ročníku

               

          • Fotbalový turnaj Mc Donald´s cup - vyhráli jsme okresní kolo!!
            • Fotbalový turnaj Mc Donald´s cup - vyhráli jsme okresní kolo!!

            • FOTOGALERIE

              V pondělí 24. 4. 2023 se naši malí fotbalisté zúčastnili každoročně pořádaného turnaje Mc Donald´s cup. Do letošního ročníku byla poprvé zařazena kategorie pro malotřídní školy. Organizace se ujala ZŠ a MŠ Všemina společně s místní TJ Sokol Všemina. Do turnaje se kromě nás v našem okrese přihlásila Všemina, Racková a zlínská škola 2ika. Všechny zápasy se nám podařilo s přehledem vyhrát díky kvalitnímu výkonu všech našich hráčů. Vybojovali jsme krásné první místo a postupujeme do krajského finále.

              Děkujeme za skvělou dlouhodobou přípravu panu trenérovi Tomáši Křížkovi a Miroslavu Čočkovi, kteří naše žáky trénují v oddíle TJ Sokol Veselá, panu místostarostovi Dujkovi za odvoz a koučování během turnaje. Poděkování také patří všem fanouškům a rodičům, kteří i přes nepřízeň počasí na Všeminu dorazili.

              Petra Slováčková

               

          • Den otevřených dveří v naší škole
            • Den otevřených dveří v naší škole

            • FOTOGALERIE

              V pátek 21. dubna se opět po roce konal v naší škole den otevřených dveří. Tentokrát měli návštěvníci možnost během celého dopoledne nahlédnout do všech prostor naší Veselé školy. Mohli pozorovat, jak si hrají děti ve školce a sledovat je při jejich oblíbených aktivitách. Žáci základní školy rodiče a prarodiče provedli po třídách, ukázali jim zajímavé pomůcky, se kterými pracují. Mnozí návštěvníci se také zapojili přímo do výuky. 

              Děkujeme všem, kteří se do školy a školky přišli podívat. Budeme se těšit na další společná setkání.

              Kristýna Goišová

               

          • Kouzelník Waldini
            • Kouzelník Waldini

            • FOTOGALERIE

              Ve čtvrtek 20.4. do naší školy zavítal pan kouzelník Waldini z Břeclavska, aby nám ukázal pár triků. Jeden trik s míčkem a neprůhledným pytlíkem se děti mohly dokonce naučit. Největší potlesk si pan kouzelník vysloužil, když oživil původně kresleného holoubka nebo vyčaroval huňatého králíčka. Představení se zúčastnily děti z MŠ, prvňáčci a druháčci.

              Děti i paní učitelky byly nadšené a těšíme se zase někdy na viděnou.

              Vaše paní učitelky

               

          • Naši nejmladší žáci
            • Naši nejmladší žáci

            • FOTOGALERIE 

              Prvňáčci i druháčci spolu hezky pracují, dokáží si pomáhat i poradit. Pracujeme s různými pomůckami, využíváme moderních prostředků pro výuku. Rádi se učíme v pohybu a pohybem. Ve vyučování využíváme nejen třídu, ale i chodbu a okolní učebny. Učení nás baví a užíváme si to.

              Martina Vajďáková

          • Matematické putování s předškoláky
            • Matematické putování s předškoláky

            • FOTOGALERIE 

              Předškoláci už podruhé zavítali do opravdové školy. Nyní prokázali své dovednosti v oblasti číslic a geometrických tvarů. Rozesmáli a probudili i smutného Ferdu, který žil na svém hradě a neměl rád barvy. Všichni zvládají počítat do desíti, použili jsme na to peníze z Ferdova pokladu. A taky jeho hradní barevné tučňáky, které jsme řadili na led. Těšíme se na naše budoucí prvňáčky.

              Martina Vajďáková 

               

            • Třídní schůzky

            • Vážení rodiče,

              srdečně Vás zveme na třídní schůzky, které se budou konat v úterý 2. 5. 2023 od 15:30 hod. v kmenových třídách. Po společných třídních schůzkách bude možnost konzultace u jednotlivých vyučujících.

              Budeme se těšit na osobní setkání.

              Vaše paní učitelky

          • Básnička a písnička od srdíčka
            • Básnička a písnička od srdíčka

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 5. dubna se v sále Veselanky konala soutěž Básnička a písnička od srdíčka. Této soutěže se zúčastnili žáci z Veselé, Neubuzi a Všeminy. Ostatní děti se postaraly o povzbuzování a fandění svým spolužákům a kamarádům. O výsledcích soutěže rozhodla odborná porota, která byla tvořena paními učitelkami ze zmíněných škol. Do poroty také usedl pan starosta z Veselé, paní starostka z Neubuzi a pan místostarosta ze Všeminy.  

              Všem dětem se výkony moc povedly a všichni si zaslouží velkou pochvalu. Rády bychom poděkovaly všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojili do organizace celé soutěže. Děkujeme obci Veselá za zázemí, paním kuchařkám za přípravu občerstvení i paní školnici za pomoc při obsluhování na sále.

              Vaše paní učitelky

               

            • Den otevřených dveří

            • Dne 21. 4. budou naše dveře školy otevřené a my Vás všechny srdečně zveme na návštěvu. Můžete za námi kdykoli mezi 8 až 13 hodinou přijít a podívat se, jak to u nás funguje. Nahlédnout do naší školky za nejmenšími dětmi nebo se podívat do vyučovacích hodin za našimi žáky. Rádi Vám ukážeme, jak u nás výuka probíhá.

               

              Těší se na Vás paní učitelky, děti a další zaměstnanci školy!

               

          • Jarní dílnička
            • Jarní dílnička

            • FOTOGALERIE

              Unie rodičů ve spolupráci SDH Veselá uspořádala 31.3.2023 Jarní dílničku. Děti si vyrobily krásné dekorace, jako jsou zápichy do květináčů, ozdoby z korálků. Tvořily velikonoční přání a košíčky, krásné závěsné domečky a zdobily si perníčky. Kluci, ale i holky si mohli vyzkoušet svou zručnost pletením tradiční velikonoční pomlázky z vrbového proutí.  Všechny děti byly moc šikovné.  

              Unie rodičů

               

          • Přerušení provozu MŠ
            • Přerušení provozu MŠ

            • V souladu s ustanovením, §3 odst. 2 vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů, a po projednání se zřizovatelem rozhodla ředitelka o přerušení provozu mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a Mateřská škola Veselá, okres Zlín, příspěvková organizace.

              Provoz bude přerušen ve čtvrtek 6. 4. 2023 z organizačních důvodů.

              Provoz bude opět zahájen v úterý 11. 4. 2023.

              Přerušení provozu MŠ - 6. 4. 2023

              Petra Slováčková, ředitelka školy