• Novinky

            • Veselé Velikonoce

            • Milí rodiče a přátelé školy,

              přejeme Vám krásné a veselé Velikonoce! :-)

              Všechny děti a celý kolektiv ZŠ a MŠ Veselá

            • Přívesnický tábor dobrodruhů

            • Vážení rodiče, milé děti,

              o letošních prázdninách se opět uskuteční přívesnický tábor na Veselé! Bližší informace Vám budou brzy zaslány zprávou přes EduPage.

              Těší se na Vás

              Martina Juříková a Veronika Havlíčková

            • Zápis dětí do MŠ - školní rok 2024/2025

            • Vážení rodiče, milé děti,

              zápis dětí do mateřské školy pro školní rok 2024/2025 proběhne v úterý 7. 5. 2024 od 12:30 do 16:00. Více informací naleznete na webových stránkách v sekci Mateřská škola - Zápis dětí do MŠ 

              Těšíme se na osobní setkání.

              Petra Slováčková, ředitelka školy

          • MŠ na návštěvě v knihovně
            • MŠ na návštěvě v knihovně

            • FOTOGALERIE

              Dne 26. 3. jsme s dětmi navštívili místní knihovnu. Vlídně nás přijala paní knihovnice a poutavě vyprávěla o knížkách. Také dětem přečetla příběh o králíčkovi, který měl moc rád knížky. Přišel za námi do knihovny i pan starosta, který dětem předal batůžek s milým dárkem. Tímto paní knihovnici děkujeme za milé setkání a těšíme se na další.

              Vaše paní učitelky

          • Velikonoční knihovna
            • Velikonoční knihovna

            • FOTOGALERIE

              V pondělí 25. března jsme se vydali do Místní knihovny na Veselé. Paní knihovnice nám povídala o velikonočních tradicích a Velikonocích. Také jsme se dozvěděli o květné neděli, modrém pondělí, šedém úterý, škaredé středě, zeleném čtvrtku, velkém pátku, o bílé sobotě. Zjistili jsme, že tento týden je důležitý pro křesťany ještě víc než Vánoce, protože pan Ježíš zemřel na kříži. Poslechli jsme si pohádku o zajíčkovi a luštili jsme šifru. Vyšla nám tajenka a našli jsme vajíčko, ve kterém byla odměna. Moc jsme si to užili.

              Terezie Milanová a Zdenka Janků (žákyně 3. a 4. ročníku)


               

          • Pěvecká a recitační soutěž
            • Pěvecká a recitační soutěž

            • FOTOGALERIE

              Stejně jako každý rok, i letos, se uskutečnila na naší veselé škole pěvecká a recitační soutěž. Školní kolo proběhlo v pondělí 18. března. Všichni žáci, kteří se zúčastnili, si zaslouží velkou pochvalu. O tom, kdo se umístí na předních místech rozhodovala porota, která byla tvořena paní školnicí a paními učitelkami. Porota měla velmi těžký a zapeklitý úkol, protože mnoho výkonů bylo opravdu vyrovnaných.

              Děti umístěné na 1. a 2. místě pokračují do meziškolního kola, které letos proběhne ve Všemině, už příští týden ve středu 27. března. Všem postupujícím zpěvákům a recitátorům budeme držet palce.

              Vaše paní učitelky

          • Matematické putování s předškoláky
            • Matematické putování s předškoláky

            • FOTOGALERIE

              Předškoláci už podruhé zavítali do opravdové školy. Nyní prokázali své dovednosti v oblasti číslic a geometrických tvarů. Rozesmáli a probudili i smutného Ferdu, který žil na svém hradě a neměl rád barvy. Všichni zvládají počítat do desíti, použili na to peníze z Ferdova pokladu. Děti pomohly roztřídit velikonoční vajíčka a dokážou poznat odstíny barev.  Těšíme se na naše budoucí prvňáčky ve škole.

              Martina Vajďáková

          • Výchovný koncert, aneb jak jsme jeli přepsat Karlošta
            • Výchovný koncert, aneb jak jsme jeli přepsat Karlošta

            • FOTOGALERIE

              Dnes se třeťáci, čtvrťáci a páťáci vydali do Zlína na výchovný koncert, jenž nesl název „Co jsou žestě“. Do Zlína jsme se vydali s předstihem, čekal nás totiž ještě jeden úkol, a to stavit se na Odboru životního prostředí, kde jsme potřebovali přepsat naši želvičku Karlošta, že je „náš“ 😊. Na úřadě nás velmi mile přijali a všechny úkony jsme tak mohli vidět na vlastní oči. Jelikož se kancelář nachází ve zlínském mrakodrapu, zašli jsme se podívat i do 8. patra, kde se nachází expozice o historii firmy Baťa a satelitních městech. Nově jsou zde k vidění busty Jana Antonína Bati a jeho nevlastního bratra Tomáše Bati v životní velikosti. Velkým zážitkem bylo svézt se původním výtahem.

              Poté jsme se vydali do Kongresového centra Zlín za již zmíněným koncertem, kde si pro nás připravilo poutavý program noneto z Moravia Brass Band. Nakonec jsme se ještě chvilku stavili v Parku Komenského. Byl to moc prima den s prima dětmi.

              Vaše paní učitelky

          • Beseda s paní zubařkou
            • Beseda s paní zubařkou

            • FOTOGALERIE

              Dnes 12.3. jsme pokračovali ve zdravotnickém duchu, tentokrát v péči o svůj chrup. Přijela za námi paní zubařka MDDR. Agáta Navláčilová a povídala nám o tom, z čeho se skládá zub a jak funguje. Ukázala nám, jak a kde nejčastěji může vzniknout kaz a řekla, jak se tomu dá předejít. Pak jsme si vyčistili zuby jako obvykle a rozžvýkali jsme takovou fialovou tabletku, co odhalí všechen zubní plak. Zjistili jsme tak, kde je potřeba si více čistit zuby, a že se vyplatí používat jednosvazkový zubní kartáček. Moc jsme si tuto návštěvu užili a děkujeme.

              Žákyně z 5. ročníku

          • Naši malí šikovní záchranáři
            • Naši malí šikovní záchranáři

            • FOTOGALERIE

              V pátek 8.3 a v pondělí 11. 3. 2024 se všichni žáci naší školy zúčastnili zážitkového kurzu první pomoci. Páteční dvouhodinový kurz absolvovali naši nejmladší (1. + 2. ročník), kteří se aktivně seznámili se základy první pomoci a naučili se ošetřovat různá zranění. Lektorky Marta a Lenka byly opět úžasné, s dětmi se velmi rychle skamarádily, a to až natolik, že na víkend odjely s našimi třídními maskoty – Timym a Vikym.

              Všichni netrpělivě vyhlíželi pondělní ráno. Celá škola se sešla v ranním kruhu, kde naše milé lektorky povídaly o zážitcích, které s Vikym a Timym prožily. A že jich bylo! 😊

              Poté následoval kurz pro žáky 3., 4. a 5. ročníku. V minulém roce skoro všechny děti již kurz absolvovaly a po pravdě, bylo to opravdu znát! Děti si pamatovaly veškeré základy, byly okamžitě schopny reagovat a znaly postup, jak zachránit lidský život. Lektorky i já jsme byly velmi mile překvapeny, jaké znalosti žáci mají. Společně jsme zažili skvělé 4 hodiny, a protože děti dokázaly, že jsou již velmi znalé, šikovné a odolné, dokonce si vyzkoušely i simulaci, kde stříkala krev. 

              Velmi bych chtěla poděkovat skvělým lektorkám Martě a Lence za velmi profesionální, empatický a srdečný přístup! Nejen děti, ale i všichni zaměstnanci si opět odnesli do života velmi důležité zkušenosti a dovednosti. Věřím, že kdokoliv z nás se dostane do krizové situace, bude umět díky Vám reagovat. Naše ruce jsou připraveny!😊 Dále bych chtěla poděkovat paní majitelce Kačce za skvělou spolupráci, všechny programy byly detailně a profesionálně připraveny. První pomoc nanečisto - https://nanecisto.com/ děkujeme z celého , budeme se těšit, snad opět někdy na viděnou!

              Petra Slováčková, ředitelka školy


               

          • Únor ve školní družině
            • Únor ve školní družině

            • FOTOGALERIE

              V měsíci únoru nás čekala v naší celoroční hře cesta na ostrov dobrot. Povídali jsme si o zdravém a nezdravém jídle, co je pro naše tělo důležité, relaxovali jsme, sportovali venku na zahradě i cvičili ve družině. Na svatého Valentýna jsme tvořili věnce ze srdíček a zkoušeli tečkovací techniku. Také si děti vyráběly domácí pomerančový džus a nepečenou buchtu, která všem moc chutnala. Podařil se nám dokončit i velký znak naší obce a vydali jsme se do místní knihovny, kde jsme se dozvěděli nové informace o ptáčcích na krmítku. Těšíme se na další dobrodružství.

              Vychovatelka Karolína Chmelařová

               

          • Musica Angelica Hudborelax
            • Musica Angelica Hudborelax

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 6. března za námi přijely Magdaléna Malaníková a Lucie Fajkusová – hudební duo Musica Angelica. Dětem se představily s programem Hudborelax. Žáci mohli relaxovat u poslechu harfy, relaxačních nástrojů i nádherného zpěvu. Zaznělo také spoustu autorských písní. Dokonce jsme si také mohli vyzkoušet hru na harfu. Velmi děkujeme Magdaléně i Lucii za návštěvu a budeme se těšit na další společné setkání.

              Kristýna Goišová

            • Zápis do 1. třídy

            • Vážení rodiče, milí předškoláci,

              srdečně Vás zveme na zápis do 1. třídy, který proběhne ve čtvrtek 11. 4. 2024 od 14:00 do 16:30 hod. Motivační část zápisu proběhne formou malé procházky po stanovištích, které budou umístěny v budově a okolí naší školy. Více informací se dozvíte na webových stránkách.

              Velmi se těšíme na naše budoucí prvňáčky!

              Paní učitelky, zaměstnanci a všechny děti z naší Veselé školy

          • Exkurze "Rádia" - ZŠ
            • Exkurze "Rádia" - ZŠ

            • FOTOGALERIE

              I školáci navštívili pana Horáka a jeho velkou sbírku rádií. Dozvěděli jsme se, že je jediný sběratel v republice, který má kompletní sbírku exponátů značky Tesla. Musíme říct, že nás jeho koníček, jemuž se věnuje od 16-ti let spolu s jeho tatínkem, opravdu uchvátil. Vlastně jsme si nedokázali do této návštěvy představit spoustu skutečností. Například to, že podobných lidí s takovou zálibou je mnoho, přepočítali jsme si, kolik měsíců museli lidi vydělávat, než si mohli koupit jedno rádio, zkoumali jsme, co to je reproduktor, jak vypadaly první reproduktory, a jak vypadají ty naše dnešní. Zajímalo nás, kolik stálo nejdražší rádio i jakými způsoby pan Horák a jeho tatínek rádia získali.

              Jsme opravdu moc rádi, že jsme mohli nasát atmosféru tak příjemného místa. Genius loci nelze slovy popsat, to se musí zažít.

              Děkují paní učitelky i žáci

          • Malá technická univerzita - Stavitel města
            • Malá technická univerzita - Stavitel města

            • FOTOGALERIE

              Hned na začátku týdne, v pondělí 4. března, dorazila na naši veselou školu zástupkyně z Malé technické univerzity. Jde o organizaci, která se věnuje vzdělávání dětí v oblasti polytechnické a digitální gramotnosti.

              Děti byly rozděleny do dvou skupin. Obě skupiny absolvovaly lekci Stavitel města. Děti poznávaly stavby ve městě a diskutovaly o jejich využití. Vyzkoušely si roli kartografa, poznávaly mapové značky, orientovaly se v mapě. Všichni si také vyzkoušeli práci s legem – pomocí lega stavili různé typy domů.

               

              Vaše paní učitelky

          • Předškoláci v ZŠ
            • Předškoláci v ZŠ

            • FOTOGALERIE

              Pátek 1. března byl pro předškoláky velkým dnem. Zavítali do opravdové školy. Prvňáčci pro ně přišli do školky a pak jim ukázali, jak to u nás funguje. Zahráli jsme si společně nějaké hry a poté, už naši ,,skoroškoláci“, pracovali sami s paní učitelkou. Pomáhali rybáři Lojzovi najít ztracené písmenkové ryby, zavítali do rybářského domu, kde vyhledávali oblíbená jídla rybáře a jeho paní. Každý si pak našel a odnesl svou zlatou rybičku pro štěstí. Děti byly velmi šikovné. Těším se na další setkaní.

              paní učitelka Marťa


               

          • Výuka, aneb jak nám to ve škole jde...
            • Výuka, aneb jak nám to ve škole jde...

            • FOTOGALERIE

              Uteklo to jako voda a únor je za námi. První pololetí je za námi. Půlrok ve škole utekl velice rychle a na konci ledna si všichni odnesli pololetní vysvědčení. V následující fotogalerii se můžete podívat na to, jak probíhají některé vyučovací hodiny na naší veselé škole.

              Naši nejmladší žáci se skvěle dostali do školního režimu a brzy si zde našli i spoust u nových kamarádů a spolužáků. Všichni prvňáčci získali povolenku pro psaní perem, také ve čtení, psaní a počítání se velice zlepšují.

              Druháci a třeťáci jsou skvělý tým, atmosféra ve třídě je perfektní, všichni si vzájemně pomáhají a spolupracují. Druháčci se zdokonalují v psaní, učí se nové informace o slovech, často také povídají o přečtených knihách. Třeťáci na začátku roku opakovali učivo z minulých ročníků a postupně se seznamují s vyjmenovaný slovy nebo se zdokonalují v počítání s čísly do sta.

              Naši nejstarší žáci se věnují a zdokonalují v pravopisu – seznamují se se vzory podstatných jmen nebo rozlišují druhy přídavných jmen. Ve výuce vlastivědy se v prvním pololetí zaměřili na historická období a jejich hlavní představitele. V přírodovědě se učí o zvířatech, rostlinách i houbách. Na závěr pololetí přibyl ke čtvrťákům a páťákům třídní maskot – želva Karlošt.

              Všichni rádi k učení využíváme i moderní pomůcky – tablety, Beeboty a starší děti při výuce často používají nové počítače. Často k procvičování používáme také QR kódy. Učíme se nejen ve třídě, ale taky na chodbě a venku. Střídáme často činnosti.

              Těšíme se na další společné zážitky.

              Vaše paní učitelky

               

          • Exkurze "Rádia" - MŠ
            • Exkurze "Rádia" - MŠ

            • FOTOGALERIE

              Dne 1. 3. 2024 se děti z mateřské školy vydaly na exkurzi k panu Horákovi na sbírku rádií. Dozvěděly se, které rádio bylo první ve sbírce, a které je nejstarší. Děti porovnávaly rozdíly mezi starými a novými typy. Překvapil nás rozsah sbírky.

              Moc děkujeme panu Horákovi za možnost zhlédnout jeho unikátní sbírku.

              Vaše paní učitelky