• Novinky

          • Dopravní výchova
            • Dopravní výchova

            • FOTOGALERIE

              Dopravní výchova je nedílnou součástí výuky, i proto čeká naše čtvrťáky návštěva Dětského dopravního hřiště v Malenovicích. Do Malenovic se vydáme v druhé části pololetí, žáci zde předvedou jízdu na kole a znalost pravidel silničního provozu, také absolvují písemný test. Když všechno dobře dopadne, získají průkaz cyklisty. Spolu s nimi pojedou i žáci třetího ročníku, aby si vše vyzkoušeli.

              Včera se žáci zúčastnili přednášky, která byla zaměřena právě na pravidla silničního provozu i na to, jak by se měl cyklista na silnicích chovat. Poprvé za námi přijel pan Zbyněk Ziggy Horváth. S dětmi probral dopravní teorii, ale také si spolu hezky s radostí zazpívali.

              Velmi mu děkujeme a budeme se těšit na brzké shledání.

              Vaše paní učitelky

               

          • MŠ – Zimní sporty
            • MŠ – Zimní sporty

            • FOTOGALERIE

              Celý týden byla řeč o zimních sportech. Děti se učily různé druhy zimních sportů a jak se říká lidem, kteří tyto sporty provozují. Procvičovaly postřeh při skládání půlených obrázků, ze kterých pak opakovaly pojmy, tvořily řady, poznávaly barvy a třídily velikosti. V průběhu celého týdne jsme pracovali na společném kolektivním díle, které jsme nazvali „ZIMA NÁS MOC BAVÍ“. (Kresby lyžařů, bruslařů i bobistů.)  V denním cvičení jsme využívali dětské sportovní náčiní (hokejky s puky). V závěru týdne jsme si i trošku zasoutěžili a zažili při tom dost legrace. Všechny děti si právem odnesly medaile.

              Vaše paní učitelky

          • "A teď učíme my!"
            • "A teď učíme my!"

            • FOTOGALERIE

              Ihned po rozdání vysvědčení následovala velmi očekávaná událost - “A teď učíme MY”. Ze starších dětí se stali najednou paní učitelky a páni učitelé, kteří se na dnešní den poctivě připravovali. Měli totiž dnes na starosti výuku svých mladších kamarádů a šlo jim to vskutku skvěle! Mladší děti si postupně prošly výukou Veselé matematiky, Maga super češtinářek, logických úloh - “Výbuch mozku” nebo dvouhodinovkou Šíleného tělocviku. Děti si dnešní den moc užily jak v roli pedagogů, tak žáků. Na závěr se vzájemně upřímně pochválily a sdělily si svoje dojmy.

              Tak zase za rok...:)

              Vaše paní učitelky

               

          • Pololetní vysvědčení
            • Pololetní vysvědčení

            • FOTOGAERIE

              Jak už to tak bývá, poslední lednový den se nese pro všechny školáky v duchu vysvědčení. Nejvíce se na svoje první hodnocení těšili samozřejmě prvňáčci. Spočítali jsme, že jejich třída získala dohromady 90 jedniček:). Pochvala však patří všem našim pilným žáčkům!

              Vaše paní učitelky

            • Těšíme se do školy

            • Milí předškoláci,

              srdečně vás zveme na návštěvu do naší školy.

              Je na čase se s vámi lépe poznat a my školáci i paní učitelky se na vás velmi těšíme.

              Prvňáčci Vám ukáží, jak to ve škole funguje, co všechno už umí a jak se učí.

              Společně zkusíme výukové a pohybové hry. Potom už budete pracovat sami s paní učitelkou, která vás při prvním setkání zavede do putování s písmenky. Při další návštěvě se seznámíme s čísly a jejich kamarády.

               

              Těšíme se na vás,

              paní učitelka Marťa a prvňáčci.

          • Pohádky z říše paní hudby
            • Pohádky z říše paní hudby

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 17. ledna se naši mladší žáci vydali do Zlína. Čekal je výchovný koncert v Kongresovém centru. Tématem koncertu byl „rozhádaný orchestr“. Hudební pohádka vyprávěla o zlém čaroději, který pomocí čar působil na orchestr.  Jednotlivé skupiny nástrojů se pokoušejí samy koncertovat, ale nemají úspěch. Touha společně hrát a stesk po společném koncertování svádí nakonec hudebníky dohromady a nad zlým čarodějem vítězí. Prvňáčkům i druháčkům se koncert líbil a už teď se všichni těšíme na další výlet za kulturou.

              Martina Vajďáková a Kristýna Goišová

          • Ředitelské volno pro žáky ZŠ - 16. 2. 2024
            • Ředitelské volno pro žáky ZŠ - 16. 2. 2024

            • V souladu s §24 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném vzdělávání (školský zákon) v platném znění, ředitelka Základní školy a Mateřské školy Veselá, okres Zlín, příspěvková organizace, vyhlašuje z organizačních důvodů (kurz první pomoci pro všechny zaměstnance školy) na den 16. 2. 2024 ředitelské volno pro žáky základní školy.

              V tento den bude také přerušen provoz mateřské školy, školní družiny i jídelny.

              Děkujeme za pochopení.

              Ředitelské volno pro žáky ZŠ - 16. 2. 2024

              Petra Slováčková, ředitelka školy

          • Přerušení provozu MŠ - 16. 2. 2024
            • Přerušení provozu MŠ - 16. 2. 2024

            • V souladu s ustanovením, §3 odst. 2 vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů, a po projednání se zřizovatelem rozhodla ředitelka o přerušení provozu mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a Mateřská škola Veselá, okres Zlín, příspěvková organizace.

              Provoz bude přerušen v pátek 16. 2. 2024 z organizačních důvodů (kurz první pomoci pro všechny zaměstnance školy).

              Provoz bude opět zahájen v pondělí 19. 2. 2024.

              Přerušení provozu MŠ - 16. 2. 2024

              Děkujeme za pochopení.

              Petra Slováčková, ředitelka školy

            • Přespávačka aneb putování za želvou

            • FOTOGALERIE

               

              Ve tři hodiny jsme se potkali ve škole. Společně jsme odjeli do Slušovic, do zverimexu. Tam jsme si zamluvili želvu zelenou. Když jsme zjistili, že autobus na Veselou nám jede až v pět hodin, tak jsme se vydali na cestu pěšky. Šli jsme k paní učitelce Petře na čaj a potom zpátky do školy. Paní vychovatelka s paní ředitelkou nám připravily stezku po škole. Na konci stezky nás čekalo překvápko.

              Domča K.

               

              Dne 8.1.2024 se ve škole konala přespávačka. Spala tady pouze 4. a 5. třída. Co se dělo počas třídní akce? Jeli jsme do slušovického zverimexu jménem Akvaristika. Tam nás paní naučila základní informace o želvě. Paní byla moc milá. A proč zrovna o želvě? Od Ježíška jsme dostali velké terárium, bylo nám hned jasné, že bychom v něm jednou chtěli vidět Želvu. Ve zverimexu jsme si zrovna želvu zarezervovali, už jsme pro ni vymysleli i jméno. Bude to Karlošt nebo Karlostýnka – záleží na pohlaví. Po cca hodině návštěvy zverimexu jsme utíkali na zastávku, abychom stihli autobus. Pak jsme zjistili, že nám autobus na Veselou nejede . Tak jsme se rozhodli, že půjdeme pěšky. Bylo to velké dobrodružství! Po cestě jsme se stavili k paní učitelce na čaj a na cukroví . Cesta byla super. Když jsme dorazili do školy, čekala nás večeře. Měli jsme toasty. V průběhu večera jsme skládali třetí sloku naší třídní písničky s názvem Želva. (Celou jsme ji sami složili, na facebooku si ji můžete poslechnout). Když se setmělo, čekala nás ŠIFROVACÍ STEZKA ODVAHY, kterou paní učitelky vymyslely! Jak to probíhalo? V celé škole bylo zhasnuto, na schodech byly svíčky, my jsme měli svítící náramky. Každý měl 2 svítící náramky na rukou pro případ posvícení na úkoly a šifry. Všichni jsme se ze začátku báli, ale postupně strach zmizel. Poslední úkol byl jít do školky, kde byla paní učitelka Kája s její želvou Žofkou. Řekla nám, že ji máme půjčenou, abychom zjistili, jak se o ni starat. Poté jsme si Žofku pohladili a šli jsme spát. Ráno jsme šli snídat a potom jsme se začali učit. Byla to moc super přespávačka a děkujeme paní učitelce Petře Slováčkové, která tuto akci zrealizovala.

              Barča N. a Emča H.

               

              Bylo krásné pondělí a my jsme měli přespávačku. Taky jsme s celou třídou jeli do zverimexu ve Slušovicích. Tam jsme si společně rezervovali želvu.

              Ve škole proběhla stezka odvahy, na konci stezky jsme našli želvu, kterou nám zatím půjčila paní vychovatelka. Před spaním nám paní ředitelka pustila pohádku, u které všichni pomalu usnuli.

              Mirďa Č.

               

          • Prosinec ve školní družině
            • Prosinec ve školní družině

            • FOTOGALERIE

              V posledním měsíci minulého roku jsme si s dětmi užívali ve školní družině vánoční atmosféru. Na začátku měsíce jsme si ozdobili adventní věnec a vyrobili na něj vlastní svíce. Povídali jsme si o adventní době, tradicích a zvycích. Užili jsme si také sněhu, bobovali jsme, koulovali se a stavěli z něj různé stavby. Některé děti se učily pracovat na iPadech a vyzkoušely si sestříhat video ze školních akcí. Vznikla krásná videa. Tvořili jsme, vyráběli, četli, zpívali koledy a nakonec jsme pod stromečkem našli spoustu dárků.

              Vychovatelka Karolína Chmelařová


               

               

            • PF 2024

            • Do nového roku Vám přejeme spoustu radosti, štěstí, lásky a především pevné zdraví.

              Všechny děti a zaměstnanci ZŠ a MŠ Veselá

          • Vánoční čas ve škole
            • Vánoční čas ve škole

            • FOTOGALERIE

              Poslední školní den před Vánocemi na děti čekalo pod stromečky spoustu překvapení. Mezi dárky děti našly nové hry, iPady, sluchátka, slovníky, terárium pro želvu a mnoho dalších věcí, ze kterých měly obrovskou radost. Společně jsme si zazpívali, uvařili čaj, ochutnali cukroví a užili si vánoční atmosféru. Nakonec jsme měli výborný “štědrovečerní” oběd, za který moc děkujeme paním kuchařkám.

              Vaše paní učitelky


               

          • Vánoční koledování
            • Vánoční koledování

            • FOTOGALERIE

              I v letošním roce jsme dodrželi každoroční tradici koledování po obci. Počasí nám příliš nepřálo, ale to nás neodradilo od přání a poděkování všem, kteří Veselé škole pomáhají a spolupracují s ní. Děti zazpívaly koledy a předaly vyrobené dárečky. Všem moc děkujeme za výslužku.

              Všechny děti a paní učitelky z Veselé

               

               

          • Beseda s panem farářem Lukášem Jamborem
            • Beseda s panem farářem Lukášem Jamborem

            • FOTOGALERIE

               

              Dneska k nám do školy přišel pan farář a byla to velká zábava. My jsme šli do 2. třídy, nosili jsme tam části koberce, aby bylo více místa. Pan farář přišel a my jsme ho pozdravili. Ptal se nás, jestli oslavujme naše vlastní narozeniny, a proč. Potom se zeptal, jestli rádi oslavujeme cizí narozeniny, a pak, proč slavíme Vánoce. Pan farář vymyslel hru, kde vyprávěl příběh o narození Ježíška a dával k tomu na tabuli slova, která po skončení příběhu zamíchal. My jsme udělali skupiny dvou nebo tří žáků a pan farář se ptal na otázky z příběhu. Za správnou odpověď obdržela skupinka klíč. Každá skupinka měla 1 klíč a celkem všichni odpověděli správně, potom jsme panu faráři zazpívali písničky jako třeba Adventní čas a on nám dal čokoládu za odměnu, že jsme získali všechny klíče v té hře. Po besedě jsme čtvrťáci a páťáci odešli zpátky do 3. třídy posvačit.

              Dominik Gregořík

              Po besedě s panem farářem Jamborem ze slušovické farnosti jsme se vydali nakrmit naše lesní kamarády, aby neměli v tomto období prázdná bříška.

              Vaše paní učitelky

          • Pyžamový den
            • Pyžamový den

            • FOTOGALERIE

               

              V předvánočním týdnu jsme si už v úterý udělali pohodičku a učili jsme se tak trochu v neformálním oblečení. Taková písemka v pyžamu se píše hnedka lépe😊. Tyto dny, kdy se můžeme učit v něčem jiném než obvykle, máme moc rádi a vždy se na ně těšíme.

              Vaše paní učitelky

          • Vánoční nadílka v MŠ
            • Vánoční nadílka v MŠ

            • FOTOGALERIE

              Dne 18. 12. za dětmi do mateřské školy přišel Ježíšek a nadělil spoustu krásných dárků. Povídali jsme si o vánočních zvycích, tradicích, rozkrojili jablíčka, pouštěli lodičky z ořechových skořápek a pojídali vlastnoručně upečené vanilkové rohlíčky.

              Přejeme všem krásné Vánoce.

              Vaše paní učitelky

          • Listopad ve školní družině
            • Listopad ve školní družině

            • FOTOGALERIE

              V listopadu jsme se společně s dětmi vydali v naší celoroční hře na ostrov bádání a objevování. Pomocí iPadů jsme hledali různé pokusy, děti si sepsaly potřebné suroviny, postup a poté jsme pokusy ověřovali. Také jsme vyráběli domácí plastelínu, umělý sníh, sliz nebo malovali holicí pěnou. Děti si vymyslely vlastní divadelní a taneční představení, které zahrály ostatním spolužákům. Využili jsme hezkého podzimního počasí a zahráli jsme si na zahradě pohybové hry, přírodní pexeso, malovali obrazy nebo vyráběli z listů. V závěru měsíce jsme tvořili výrobky na prodej na vánoční jarmark. Háčkovali jsme podtácky, pletli jsme klíčenky, zalévali svíčky, motali stromečky z provázků a korálků, sušili pomeranče a spoustu dalšího. Těšíme se na další dobrodružství.

              Vychovatelka Karolína Chmelařová

            • Rozsvěcování vánočního stromečku

            • Tak jsme zase po roce, dne 8. 12., rozsvítili vánoční stromeček před naší školou. Pro tuto událost si připravily děti ze školky i školy krátké vystoupení. Kromě společných písní se představilo i Veselé divadélko pod vedením paní Večeřové, a také kroužek flétniček. Po skončení vystoupení bylo možné se občerstvit například zabijačkovými dobrotami, svařákem či sladkou waflí nebo zakoupit ručně dělané výrobky. Celá akce se vydařila díky výborné spolupráci zaměstnanců obce, SDH, Unii rodičů a školy. Sestřih z vystoupení dětí můžete zhlédnout ve videu. Všem zúčastněným děkujeme za společně strávený adventní čas, kéž nás připraví na dobu vánoční, jak zaznělo v poslední písni...

              Vaše paní učitelky

          • Sněhová nadílka
            • Sněhová nadílka

            • FOTOGALERIE

              Z nebeské krajiny se na nás v minulém týdnu sesypala sněhová nadílka. Této skutečnosti jsme museli patřičně využít, a proto jsme se vydali na nedaleký kopec otestovat všemožné povozy. Někteří se dali i do stavění sněhuláka. Tento společný čas jsme si radostně užili a doufáme, že se z bílé krajiny budeme radovat i na Vánoce.

              Vaše paní učitelky