• Novinky

          • Divadlo z Truhlice - MŠ
            • Divadlo z Truhlice - MŠ

            • FOTOGALERIE

              Děkujeme za pěkné divadelní představení skřítkům Truhlíkovi a Truhličce protkané písničkami na téma „stolování“ za doprovodu kytary. Představení bylo poučné i vtipné zároveň. Společně jsme uvařili špagety.

              Vaše paní učitelky

               

          • Exkurze do KKFB ve Zlíně
            • Exkurze do KKFB ve Zlíně

            • FOTOGALERIE

              Dne 17. 1. jsme se společně se žáky 1., 2. a 3. ročníku vydali do zlínské knihovny, kde si pro nás paní knihovnice připravila povídání o knihách od autorky Daniely Krolupperové. Představila nám mnoho knih, které si děti mohou v knihovně půjčit domů a přečíst si je. Povídali jsme si také o postavách, které se v knihách vyskytují, hledali rozdíly mezi obrázky a na závěr jsme se pokusili sestavit příběh tak, jak by měl správně na sebe navazovat. Poté už nás čekala jen cesta autobusem zpátky do školy.

              O týden později se i naši starší žáci vydali na exkurzi do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Na čtvrťáky a páťáky čekalo téma komiks. Paní knihovnice měla připravené povídání o vzniku komiksu, ukázala nám ty nejznámější komiksová díla. Na malou chvíli se žáci mohli převtělit do vysněného superhrdiny a přemýšlet nad tím, jaké by chtěli mít superschopnosti a podobně. Pak už vzala paní knihovnice děti mezi knihy a ukázala jim, jak to v krajské knihovně funguje. Žáci poté měli prostor na to, vybrat si libovolnou knihu a chvíli si číst. Dalším bodem programu byla návštěva Baťova mrakodrapu. Vyjeli jsme až do nejvyššího patra, kde jsme se kochali pohledem na Zlín, poznávali známé zlínské stavby a mluvili o historických budovách města.  Pro některé to byla premiéra, jiní už Zlín z výšky dobře znají. Celý den jsme si společně užili a už se těšíme na další zážitky.

              Karolína Chmelařová a Kristýna Goišová

               

          • Bezpečnost na silnici
            • Bezpečnost na silnici

            • FOTOGALERIE

              To, že je důležité se v blízkosti silnice, a hlavně na silnici, chovat opatrně a bezpečně naši žáci ví. Prevence a opakování pravidel, avšak není nikdy dost. V pondělí 9. ledna na naši školu zavítal pan Dřevojánek z Dětského dopravního hřiště v Malenovicích. Společně s dětmi zopakoval základní pravidla silničního provozu, zdůraznil také to, jak se má chovat cyklista i chodec. Na konci přednášky děti psaly zkušební test, který ověřil jejich znalosti. Už v květnu pojedeme do Malenovic vyzkoušet získané informace a znalosti do provozu dopravního hřiště.

              Kristýna Goišová

          • Projektový den - Přírodní barvířství
            • Projektový den - Přírodní barvířství

            • FOTOGALERIE

              V minulém týdnu jsme v naší škole, již podruhé v tomto školním roce, mohli přivítat paní Janu Šobáňovou z @Tincta-Herbae – ateliér přírodního barvířství. Ta si tentokrát, v rámci našeho projektového dne, připravila bohatý program pro naše školáky. Děti se například seznámily s tím, že z některých rostlin, ale i živočichů, se dají získat barvy. Vyzkoušely si, jak se dá malovat s barvou z odšťavněného zelí a zahrály si na chemiky, když postupně zkoumaly, co se stane, když do své malby kápnou ocet, jedlou sodu, sůl, citron, a nebo předně použijí voskovku. Byly velmi nadšené, když si mohly sáhnout na jemňoučkou vlnu z merino ovečky nebo angorského králíka. Nakonec si samy vyrobily plastelínu. Nejen naposled zmiňovaná aktivita žáky dle jejich konečného zhodnocení velmi bavila a paní Janě sami poděkovali za hezké dopoledne.

              My také moc děkujeme a těšíme se zase někdy na viděnou.

              Vaše paní učitelky

               

          • Spolupráce s UTB
            • Spolupráce s UTB

            • FOTOGALERIE

              Na začátku nového roku jsme se zapojili do projektu Wellbeing generace Alfa, který organizuje Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Tohoto výzkumu se zúčastnili žáci 4. a 5. ročníků. Cílem této spolupráce je vytvořit hry, komiksy, web, aplikace a další tvůrčí výstupy, které budou zpříjemňovat život generace Alfa (tedy dětí předškolního a školního věku – 1. stupně). V rámci výzkumu studenti UTB odprezentovali 4 návrhy aplikací s cílem získat jejich zpětnou vazbu. Společné setkání a povídání proběhlo v pohodové a přátelské atmosféře.

              Děkujeme za spolupráci.

              Kristýna Goišová

          • Rozlučkový Dětský klub
            • Rozlučkový Dětský klub

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 21. 12. 2022 proběhl poslední Dětský klub. Tento projekt, který u nás probíhal pod záštitou Komunitní školy Kašava v prosinci letošního roku končí. Velmi bych chtěla poděkovat pečovatelkám Karolíně Chmelařové za vedení celého projektu a Pavle Slováčkové, která se dětem v Dětském klubu věnovala, tvořila s nimi, hrála si a také často chodila ven. 

              Během projektu proběhly úspěšně na Veselé dva přívesnické tábory, které pro děti uspořádala paní Martina Juříková. Chtěla bych jí poděkovat za výbornou spolupráci a nasazení během příprav a realizace táborů. 

              V neposlední řadě patří poděkování Komunitní škole Kašava, především koordinátorce Kateřině Maděrové, za spolupráci a hladký průběh projektu.

              Petra Slováčková, ředitelka školy