• Novinky

          • První pomoc nanečisto
            • První pomoc nanečisto

            • FOTOGALERIE

              V pondělí k nám přijely dvě paní, které dělají kurzy první pomoci. Bylo to dobré, učili jsme se resuscitaci a oživovat lidi. Dělali jsme si umělé zranění a doktoři nám to zalepovali. Byly tam dvě zábavné simulace. Bavilo mě to. Richard Křížka

              Naučila jsem se provádět masáž srdce. Taky jak zaklonit hlavu, aby nezapadl jazyk. Paní lektorky předváděly, jak může vypadat takový případ, když někdo omdlí. Hrozně mě to bavilo. Gabriela Gerychová

              Včerejšek byl super. Byl moc zábavný. Bavilo mě to. Bohužel to uplynulo rychle. Ponaučila jsem se. Kdyby nás nenavštívily a stala by se mi ta situace, tak bych nevěděla, co dělat. Moc děkujeme. Užili jsme si to. Zkusila jsem si masáž srdce atd. Moc si přeju, aby se akce uskutečnila znovu. Gabriela Urbanová

              První pomoc nanečisto. Všechno se mi líbilo, ale nejvíc ty simulace. Bylo dobré, jak jsme si ukazovaly velké rány. Líbila se mi resuscitace. Moc jsem si to užil. David Šiška

              V pondělí 20. února k nám přijely paní, které nás učily první pomoc. Například jak zkontrolovat dech, jak ošetřit rány, resuscitaci. Měli jsme umělé rány a ošetřovali jsme si je. Bylo to super. Šimon Vrla

              Program jménem První pomoc nanečisto mě velice bavil. Byly tam simulace, zkoušeli jsme resuscitaci, a také jsme si dělali falešné rány. Zkoušeli jsme zastavovat krev. Byla to sranda, moc mě to bavilo! Doufám, že přijedou zas. Markéta Čočková

              Hodně si z toho vezmu. Vím, že lidský život je důležitý stejně jako první pomoc. Vím, co mám dělat, když se někdo zraní, taky vím, jaké je číslo na policii i záchranku. Ella Květoňová

              První pomoci nanečisto byl program, na kterém jsi si zkoušeli první pomoc. Moc se mi to líbilo, paní byly zábavné a myslím si, že nás toho hodně naučily. Pamatuji si, co mám dělat, když člověk dýchá, ale nereaguje, i když je v bezvědomí. Barbora Nagyová

              Moc se mi program líbil, bylo to super. Naučila jsem se, jak dělat srdeční masáž. Paní byly skvělé a milé. Ella Čuříková

               

          • Ohlédnutí za výukou v 1. pololetí
            • Ohlédnutí za výukou v 1. pololetí

            • FOTOGALERIE

              A máme tady únor. Celý půlrok utekl velmi rychle a my si na konci ledna rozdali pololetní vysvědčení. V naší krátké fotoreportáži se můžete podívat na to, jak probíhají některé naše vyučovací hodiny.

              Naši nejmladší žáci se velmi rychle dostali do školního režimu, a to především díky druháčkům, kteří jim ve všem pomáhali. Společně se snaží získávat informace o tématu Les, které nás celý tento školní rok provází. Prvňáčci už chodí číst do vyšších ročníků, někteří už získali povolenky pro psaní perem. Všichni rádi k učení využíváme i moderní pomůcky – tablety, Beeboty a starší děti při výuce často používají nové počítače. Učíme se nejen ve třídě, ale taky na chodbě a venku. Střídáme často činnosti. Těšíme se na zážitky z dalšího pololetí.

              Velmi děkujeme studentce Kristýnce Kudelové, která u nás na Veselé škole plnila svou poslední souvislou praxi, připravovala si pro děti velmi hezké hodiny a vždy nám byla nápomocna, když bylo potřeba!

               

              Vaše paní učitelky

            • Bruslení

            • Když se děti dozvěděly, že v pátek 10. února pojedeme do Slušovic bruslit, byly velmi nadšené. V pátek ráno byl sraz u ledové plochy. Všichni přijeli s bruslemi, helmami a dobrou náladou. 

              Na začátku byli žáci nejprve rozděleni do skupin podle zkušeností. Začátečníky měla na starost paní vychovatelka, mírně pokročilí bruslili s paní ředitelkou a ti nejvíce zkušení bruslaři se zdokonalovali pod vedením paní učitelky Hořínkové. 

              Celá hodina bruslení se velice povedla a všem se netradiční tělocvik líbil. 

              Vaše paní učitelky

               

          • Plavecký výcvik
            • Plavecký výcvik

            • FOTOGALERIE

              I letošní podzimní a zimní období se nesla v duchu plaveckého výcviku. Každý pátek se žáci základní školy vydávali do Městských lázní ve Zlíně. Mladší žáci trávili čas na dětském bazéně, kde se učili plavat, pracovat s plaveckou destičkou, splývat a postupně zdokonalovat při plavání. Starší žáci už od začátku výcviku plavali na 25m bazéně, kde byli rozděleni podle schopnosti a jistoty pohybu ve vodě. Všechny děti se zlepšovaly ve svých plaveckých dovednostech, vyzkoušely si i plavání s ploutvemi. Na poslední lekci se všichni velmi těšili, na žáky totiž čekaly plavecké závody. Určitě si všichni zaslouží velkou pochvalu za aktivitu a snahu při hodinách plavání. Většina žáků si odnáší i mokré vysvědčení. Na to, jak hodiny probíhaly se podívejte v naší fotogalerii.

              Vaše paní učitelky

               

            • Dětský karneval

            • I v letošním roce Unie rodičů připravuje pro děti karneval, který se uskuteční v neděli 26. 2. 2023 od 14:30 hod. v sálu Veselanka.

              Všichni jste srdečně zváni!

               

               

          • Pololetní vysvědčení
            • Pololetní vysvědčení

            • FOTOGALERIE

              Čas nám neúprosně letí a máme tady opět pololetí! V úterý 31. 1. 2023 bylo na naší škole zase veselo. První tři hodiny proběhly pod taktovkou našich čtvrťáků a páťáků, kteří se ujali vyučování mladších spolužáků. Poslední hodinu jsme se přesunuli do svých tříd, kde jsme společně zhodnotili naši práci během prvního pololetí. Všem dětem patří obrovská pochvala za aktivitu, píli, snahu a kamarádské chování.

              Vaše paní učitelky

          • A teď učíme my!
            • A teď učíme my!

            • FOTOGALERIE

              VIDEO

              Stanoviště 1: Angličtina

              Angličtina se odehrává v I. třídě, hraje se tam Bingo! Většinou se procvičují anglické číslovky od 0–10, taky se tam plní pracovní listy a hraje se tam Kahoot!

              Vedoucí: Gabriela Urbanová, Richard Křížka, Matyáš Chalupník

               

              Stanoviště 2: Veselá matematika

              Veselá matematika se nachází v II. třídě. Ve Veselé matematice se píšou pracovní listy, a hlavně se počítá. Jsou tu taky úkoly, které se musí nejprve vypočítat a  potom vybarvit.  Taky se tu hraje Kahoot!

              Vedoucí: Marek Burian, Jakub Štěpán, Barbora Nagyová

               

              Stanoviště 3: Zavařené mozečky

              Zavařené mozečky se nachází také ve II. třídě. Toto stanoviště je zaměřeno na rozvoj logického myšlení. Děti tady pracují s IQ Puzzle nebo s různými hádankami. Je to zábava – procvičit si mozeček.

              Vedoucí: Lukáš Kučera, Gabriela Gerychová, Ella Čuříková

               

              Stanoviště 4: Crazy tělocvik

              Crazy tělocvik se odehrává ve III. Třídě (v bývalé tělocvičně). Skáče se tam přes překážky, kope se míč přes dráhu do branky. Jedním z úkolů je běhání okolo kuželů. Do pozadí všeho hraje tréninková hudba. Potom se tančí dvě kola Just Dance.

              Vedoucí: Markéta Čočková, David Šiška

               

              Stanoviště 5: Výtvarníci

              Výtvarníci se nachází ve družině. Vytváří se tam obrázky. Děti si můžou namalovat vlastní obraz.

              Vedoucí: Šimon Vrla, Daniel Šiška, Ella Květoňová

               

              Dominik Gregořík, 4. ročník

               

               

               

          • Divadlo z Truhlice - MŠ
            • Divadlo z Truhlice - MŠ

            • FOTOGALERIE

              Děkujeme za pěkné divadelní představení skřítkům Truhlíkovi a Truhličce protkané písničkami na téma „stolování“ za doprovodu kytary. Představení bylo poučné i vtipné zároveň. Společně jsme uvařili špagety.

              Vaše paní učitelky

               

          • Exkurze do KKFB ve Zlíně
            • Exkurze do KKFB ve Zlíně

            • FOTOGALERIE

              Dne 17. 1. jsme se společně se žáky 1., 2. a 3. ročníku vydali do zlínské knihovny, kde si pro nás paní knihovnice připravila povídání o knihách od autorky Daniely Krolupperové. Představila nám mnoho knih, které si děti mohou v knihovně půjčit domů a přečíst si je. Povídali jsme si také o postavách, které se v knihách vyskytují, hledali rozdíly mezi obrázky a na závěr jsme se pokusili sestavit příběh tak, jak by měl správně na sebe navazovat. Poté už nás čekala jen cesta autobusem zpátky do školy.

              O týden později se i naši starší žáci vydali na exkurzi do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Na čtvrťáky a páťáky čekalo téma komiks. Paní knihovnice měla připravené povídání o vzniku komiksu, ukázala nám ty nejznámější komiksová díla. Na malou chvíli se žáci mohli převtělit do vysněného superhrdiny a přemýšlet nad tím, jaké by chtěli mít superschopnosti a podobně. Pak už vzala paní knihovnice děti mezi knihy a ukázala jim, jak to v krajské knihovně funguje. Žáci poté měli prostor na to, vybrat si libovolnou knihu a chvíli si číst. Dalším bodem programu byla návštěva Baťova mrakodrapu. Vyjeli jsme až do nejvyššího patra, kde jsme se kochali pohledem na Zlín, poznávali známé zlínské stavby a mluvili o historických budovách města.  Pro některé to byla premiéra, jiní už Zlín z výšky dobře znají. Celý den jsme si společně užili a už se těšíme na další zážitky.

              Karolína Chmelařová a Kristýna Goišová

               

          • Bezpečnost na silnici
            • Bezpečnost na silnici

            • FOTOGALERIE

              To, že je důležité se v blízkosti silnice, a hlavně na silnici, chovat opatrně a bezpečně naši žáci ví. Prevence a opakování pravidel, avšak není nikdy dost. V pondělí 9. ledna na naši školu zavítal pan Dřevojánek z Dětského dopravního hřiště v Malenovicích. Společně s dětmi zopakoval základní pravidla silničního provozu, zdůraznil také to, jak se má chovat cyklista i chodec. Na konci přednášky děti psaly zkušební test, který ověřil jejich znalosti. Už v květnu pojedeme do Malenovic vyzkoušet získané informace a znalosti do provozu dopravního hřiště.

              Kristýna Goišová

          • Projektový den - Přírodní barvířství
            • Projektový den - Přírodní barvířství

            • FOTOGALERIE

              V minulém týdnu jsme v naší škole, již podruhé v tomto školním roce, mohli přivítat paní Janu Šobáňovou z @Tincta-Herbae – ateliér přírodního barvířství. Ta si tentokrát, v rámci našeho projektového dne, připravila bohatý program pro naše školáky. Děti se například seznámily s tím, že z některých rostlin, ale i živočichů, se dají získat barvy. Vyzkoušely si, jak se dá malovat s barvou z odšťavněného zelí a zahrály si na chemiky, když postupně zkoumaly, co se stane, když do své malby kápnou ocet, jedlou sodu, sůl, citron, a nebo předně použijí voskovku. Byly velmi nadšené, když si mohly sáhnout na jemňoučkou vlnu z merino ovečky nebo angorského králíka. Nakonec si samy vyrobily plastelínu. Nejen naposled zmiňovaná aktivita žáky dle jejich konečného zhodnocení velmi bavila a paní Janě sami poděkovali za hezké dopoledne.

              My také moc děkujeme a těšíme se zase někdy na viděnou.

              Vaše paní učitelky

               

          • Spolupráce s UTB
            • Spolupráce s UTB

            • FOTOGALERIE

              Na začátku nového roku jsme se zapojili do projektu Wellbeing generace Alfa, který organizuje Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Tohoto výzkumu se zúčastnili žáci 4. a 5. ročníků. Cílem této spolupráce je vytvořit hry, komiksy, web, aplikace a další tvůrčí výstupy, které budou zpříjemňovat život generace Alfa (tedy dětí předškolního a školního věku – 1. stupně). V rámci výzkumu studenti UTB odprezentovali 4 návrhy aplikací s cílem získat jejich zpětnou vazbu. Společné setkání a povídání proběhlo v pohodové a přátelské atmosféře.

              Děkujeme za spolupráci.

              Kristýna Goišová

          • Rozlučkový Dětský klub
            • Rozlučkový Dětský klub

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 21. 12. 2022 proběhl poslední Dětský klub. Tento projekt, který u nás probíhal pod záštitou Komunitní školy Kašava v prosinci letošního roku končí. Velmi bych chtěla poděkovat pečovatelkám Karolíně Chmelařové za vedení celého projektu a Pavle Slováčkové, která se dětem v Dětském klubu věnovala, tvořila s nimi, hrála si a také často chodila ven. 

              Během projektu proběhly úspěšně na Veselé dva přívesnické tábory, které pro děti uspořádala paní Martina Juříková. Chtěla bych jí poděkovat za výbornou spolupráci a nasazení během příprav a realizace táborů. 

              V neposlední řadě patří poděkování Komunitní škole Kašava, především koordinátorce Kateřině Maděrové, za spolupráci a hladký průběh projektu.

              Petra Slováčková, ředitelka školy

               

               

            • PF 2023

            • Do nového roku Vám přejeme pevné zdraví, spoustu lásky a radosti!

              Všechny děti a zaměstnanci ZŠ a MŠ Veselá

          • Vánoční čas ve škole
            • Vánoční čas ve škole

            • FOTOGALERIE

              Dne 21. 12. v MŠ a 22. 12. 2022 v ZŠ se konala vánoční nadílka. Děti našly pod stromečkem spoustu dárků, mezi kterými byly hry, hračky, ponožky, knížky, stolní fotbal a mnoho dalšího. Také děti měly za úkol podle toho, koho si vylosovaly, vymyslet pro svého spolužáka nějaký malý dáreček. Společně jsme pak ochutnali vánoční cukroví, uvařili si punč a užívali si vánoční atmosféru. Nakonec jsme si zazpívali koledy a měli výborný “štědrovečerní” oběd, za který moc děkujeme paním kuchařkám.

              Vaše paní učitelky

               

               

            • Veselé Vánoce

            • Přejeme všem šťastné a veselé Vánoce naplněné láskou, pohodou a klidem.

              Veselé děti a všichni zaměstnanci ZŠ a MŠ Veselá

            • Rodičovský večírek

            • Unie rodičů Vás zve na Rodičovský večírek - puntík kam se podíváš, který se bude konat v sobotu

              21. ledna 2023 od 19:00 hod. v restauraci Veselanka.

              Těšíme se na společné setkání a zábavu.

          • Sněhové radovánky a vánoční nadílka v lese
            • Sněhové radovánky a vánoční nadílka v lese

            • FOTOGALERIE

              Konečně! Napadlo nám hodně sněhu, a tak všichni bobujeme, sáňkujeme a také se koulujeme. Na školní zahradě se nám podařilo postavit dva sněhuláky. Včera jsme se vydali do lesa, abychom zvířátkům přinesli vánoční nadílku. Poslední dny před Vánocemi si společně krásně užíváme.

              Veselé děti a paní učitelky

          • Vánoční knihovna a koledování
            • Vánoční knihovna a koledování

            • FOTOGALERIE

              Včera 19.12. 2022 jsme celá škola vyrazila do Místní knihovny na Veselé, kde si pro nás paní Sobotíková připravila různé aktivity s vánoční tématikou. Poté jsme se vydali koledovat po obci, kdy jsme zazpívali, zahráli na zvonečky a rozdali dětmi vyrobené dárečky. Moc děkujeme všem za výslužku a paní Sobotíkové za celoroční spolupráci.

              Všechny děti a paní učitelky z Veselé