• Novinky

          • Podzimní uspávání broučků s lampionovým průvodem
            • Podzimní uspávání broučků s lampionovým průvodem

            • FOTOGALERIE

              Ve čtvrtek 11.11.2021 se na naší veselé škole uskutečnilo podzimní uspávání broučků s lampionovým průvodem. Akce se zúčastnili děti a žáci ze ZŠ a MŠ Veselá, paní učitelky a zaměstnankyně školy a školky, rodiče a další příbuzní. Do akce byl zapojen také pan starosta a místostarosta obce Veselá. Akce začala u školy a dále se pokračovalo do lesa, kde děti z přírodnin vyrobily postýlky pro broučky. Broučky pak uložily k zimnímu spánku a zazpívaly jim ukolébavku. Poté jsme se všichni společně vydali k točně, kde začínal lampionový průvod. Počkali jsme, až se zhasnou světla po celé obci, zapálili lampiony a všichni společně vyrazili na průvod obcí. Během lampionového průvodu nás doprovázely známé dětské písničky. Celou obec jsme krásně osvítili pomocí světýlek zářících z lampionů. Završení akce probíhalo na školní zahradě, kde bylo pro všechny připraveno pohoštění od dětí. Nechyběl ani horký čaj a punč na zahřátí. Nejen rodiče, ale i ostatní zúčastnění se kochali výrobky dětí a pořizovali fotografie. Myslíme si, že se akce velmi vydařila a vyvolala úsměv nejen u dětí.

               

          • Připravujeme se na USPÁVÁNÍ BROUČKŮ
            • Připravujeme se na USPÁVÁNÍ BROUČKŮ

            • FOTOGALERIE

              Ve čtvrtek 11.11.2021 se na naší veselé škole uskutečnilo Podzimní uspávání broučků s lampionovým průvodem. Této akci předcházel dopolední program, kdy jsme společně s dětmi pekli a připravovali různé pochutiny na večerní pohoštění. Nechyběly zde slané tyčinky z listového těsta, jablíčka v županu, podzimní muffiny, mrkvové šátečky, Bebe řez a další. Před akcí probíhaly velké přípravy, které zahrnovaly podzimní tvoření dětí v rámci výtvarné výchovy, pracovních činností, družinky i odpoledního klubu. Děti vyrobily podzimní svícny a panáčky ze zavařovaček, ježečky z papíru i šišek, domečky z přírodnin pro broučky, šaty z listí a další krásné výrobky, které nám ozdobily školní zahradu. Příprava a převážně pak pečení děti velmi bavilo. Děti se nemohly dočkat, až vše ochutnají a své výrobky ukážou rodičům a příbuzným.

              Vaše paní učitelky Martina, Kristýna, Petra, Gabriela a pečovatelka Karolína

               

          • Seznamujeme se s tradicemi a okolím
            • Seznamujeme se s tradicemi a okolím

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 3. listopadu jsme si u nás ve škole připomněli památku všech zemřelých. S dětmi jsme si společně povídaly o Dušičkách, vyplňovali jsme pracovní listy a tvořili. V předmětu čtení jsme podívali na pohádku Chaloupka na vršku, děti tak mohly vidět, jak se dušičky slavily dříve. V rámci povídání o tématu Místo, kde žijeme jsme se vydali k místní kapličce. Někteří z žáků byli v této kapličce úplně poprvé. Vše jsme si prohlédli, poslechli pár historických informací, které se kapličky týkají. Jako vzpomínku na naše blízké zemřelé jsme zapálili svíčky u pomníku.

              Kristýna Goišová

            • Podzimní uspávání broučků s lampionovým průvodem

            • Milé děti, vážení rodiče,

              srdečně Vás zveme na podzimní setkání, které se bude konat ve čtvrtek 11. 11. 2021. Pro děti, které mají rády přírodu, je připraveno putování do lesa, kde společně uložíme broučky k zimnímu spánku. S ostatními zájemci, kteří se chtějí zúčastnit lampionového průvodu, se sejdeme v 17:00 hod. na točně směrem na Hvozdnou. Poté bude následovat lampionový průvod se zakončením na školní zahradě. Můžete se těšit na překvapení od všech dětí a zaměstnankyň ZŠ a MŠ Veselá.

            • Konzultace ve třech

            • Vážení rodiče,

              srdečně Vás a Vaše děti zveme na Konzultace ve třech. Prosíme, zarezervujte si termín na EduPage. Není potřeba, aby jste navštívili všechny paní učitelky, ale především si zamluvte termín u třídních učitelek a vyučujících hlavních předmětů. Těšíme se na setkání!

              Vaše paní učitelky