• Novinky

          • Pěvecká a recitační soutěž
            • Pěvecká a recitační soutěž

            • FOTOGALERIE

              Stejně jako každý rok, i letos, se uskutečnila na naší veselé škole pěvecká a recitační soutěž. Školní kolo proběhlo v pondělí 18. března. Všichni žáci, kteří se zúčastnili, si zaslouží velkou pochvalu. O tom, kdo se umístí na předních místech rozhodovala porota, která byla tvořena paní školnicí a paními učitelkami. Porota měla velmi těžký a zapeklitý úkol, protože mnoho výkonů bylo opravdu vyrovnaných.

              Děti umístěné na 1. a 2. místě pokračují do meziškolního kola, které letos proběhne ve Všemině, už příští týden ve středu 27. března. Všem postupujícím zpěvákům a recitátorům budeme držet palce.

              Vaše paní učitelky

          • Matematické putování s předškoláky
            • Matematické putování s předškoláky

            • FOTOGALERIE

              Předškoláci už podruhé zavítali do opravdové školy. Nyní prokázali své dovednosti v oblasti číslic a geometrických tvarů. Rozesmáli a probudili i smutného Ferdu, který žil na svém hradě a neměl rád barvy. Všichni zvládají počítat do desíti, použili na to peníze z Ferdova pokladu. Děti pomohly roztřídit velikonoční vajíčka a dokážou poznat odstíny barev.  Těšíme se na naše budoucí prvňáčky ve škole.

              Martina Vajďáková

          • Výchovný koncert, aneb jak jsme jeli přepsat Karlošta
            • Výchovný koncert, aneb jak jsme jeli přepsat Karlošta

            • FOTOGALERIE

              Dnes se třeťáci, čtvrťáci a páťáci vydali do Zlína na výchovný koncert, jenž nesl název „Co jsou žestě“. Do Zlína jsme se vydali s předstihem, čekal nás totiž ještě jeden úkol, a to stavit se na Odboru životního prostředí, kde jsme potřebovali přepsat naši želvičku Karlošta, že je „náš“ 😊. Na úřadě nás velmi mile přijali a všechny úkony jsme tak mohli vidět na vlastní oči. Jelikož se kancelář nachází ve zlínském mrakodrapu, zašli jsme se podívat i do 8. patra, kde se nachází expozice o historii firmy Baťa a satelitních městech. Nově jsou zde k vidění busty Jana Antonína Bati a jeho nevlastního bratra Tomáše Bati v životní velikosti. Velkým zážitkem bylo svézt se původním výtahem.

              Poté jsme se vydali do Kongresového centra Zlín za již zmíněným koncertem, kde si pro nás připravilo poutavý program noneto z Moravia Brass Band. Nakonec jsme se ještě chvilku stavili v Parku Komenského. Byl to moc prima den s prima dětmi.

              Vaše paní učitelky

          • Beseda s paní zubařkou
            • Beseda s paní zubařkou

            • FOTOGALERIE

              Dnes 12.3. jsme pokračovali ve zdravotnickém duchu, tentokrát v péči o svůj chrup. Přijela za námi paní zubařka MDDR. Agáta Navláčilová a povídala nám o tom, z čeho se skládá zub a jak funguje. Ukázala nám, jak a kde nejčastěji může vzniknout kaz a řekla, jak se tomu dá předejít. Pak jsme si vyčistili zuby jako obvykle a rozžvýkali jsme takovou fialovou tabletku, co odhalí všechen zubní plak. Zjistili jsme tak, kde je potřeba si více čistit zuby, a že se vyplatí používat jednosvazkový zubní kartáček. Moc jsme si tuto návštěvu užili a děkujeme.

              Žákyně z 5. ročníku

          • Naši malí šikovní záchranáři
            • Naši malí šikovní záchranáři

            • FOTOGALERIE

              V pátek 8.3 a v pondělí 11. 3. 2024 se všichni žáci naší školy zúčastnili zážitkového kurzu první pomoci. Páteční dvouhodinový kurz absolvovali naši nejmladší (1. + 2. ročník), kteří se aktivně seznámili se základy první pomoci a naučili se ošetřovat různá zranění. Lektorky Marta a Lenka byly opět úžasné, s dětmi se velmi rychle skamarádily, a to až natolik, že na víkend odjely s našimi třídními maskoty – Timym a Vikym.

              Všichni netrpělivě vyhlíželi pondělní ráno. Celá škola se sešla v ranním kruhu, kde naše milé lektorky povídaly o zážitcích, které s Vikym a Timym prožily. A že jich bylo! 😊

              Poté následoval kurz pro žáky 3., 4. a 5. ročníku. V minulém roce skoro všechny děti již kurz absolvovaly a po pravdě, bylo to opravdu znát! Děti si pamatovaly veškeré základy, byly okamžitě schopny reagovat a znaly postup, jak zachránit lidský život. Lektorky i já jsme byly velmi mile překvapeny, jaké znalosti žáci mají. Společně jsme zažili skvělé 4 hodiny, a protože děti dokázaly, že jsou již velmi znalé, šikovné a odolné, dokonce si vyzkoušely i simulaci, kde stříkala krev. 

              Velmi bych chtěla poděkovat skvělým lektorkám Martě a Lence za velmi profesionální, empatický a srdečný přístup! Nejen děti, ale i všichni zaměstnanci si opět odnesli do života velmi důležité zkušenosti a dovednosti. Věřím, že kdokoliv z nás se dostane do krizové situace, bude umět díky Vám reagovat. Naše ruce jsou připraveny!😊 Dále bych chtěla poděkovat paní majitelce Kačce za skvělou spolupráci, všechny programy byly detailně a profesionálně připraveny. První pomoc nanečisto - https://nanecisto.com/ děkujeme z celého , budeme se těšit, snad opět někdy na viděnou!

              Petra Slováčková, ředitelka školy


               

          • Únor ve školní družině
            • Únor ve školní družině

            • FOTOGALERIE

              V měsíci únoru nás čekala v naší celoroční hře cesta na ostrov dobrot. Povídali jsme si o zdravém a nezdravém jídle, co je pro naše tělo důležité, relaxovali jsme, sportovali venku na zahradě i cvičili ve družině. Na svatého Valentýna jsme tvořili věnce ze srdíček a zkoušeli tečkovací techniku. Také si děti vyráběly domácí pomerančový džus a nepečenou buchtu, která všem moc chutnala. Podařil se nám dokončit i velký znak naší obce a vydali jsme se do místní knihovny, kde jsme se dozvěděli nové informace o ptáčcích na krmítku. Těšíme se na další dobrodružství.

              Vychovatelka Karolína Chmelařová

               

          • Musica Angelica Hudborelax
            • Musica Angelica Hudborelax

            • FOTOGALERIE

              Ve středu 6. března za námi přijely Magdaléna Malaníková a Lucie Fajkusová – hudební duo Musica Angelica. Dětem se představily s programem Hudborelax. Žáci mohli relaxovat u poslechu harfy, relaxačních nástrojů i nádherného zpěvu. Zaznělo také spoustu autorských písní. Dokonce jsme si také mohli vyzkoušet hru na harfu. Velmi děkujeme Magdaléně i Lucii za návštěvu a budeme se těšit na další společné setkání.

              Kristýna Goišová

            • Zápis do 1. třídy

            • Vážení rodiče, milí předškoláci,

              srdečně Vás zveme na zápis do 1. třídy, který proběhne ve čtvrtek 11. 4. 2024 od 14:00 do 16:30 hod. Motivační část zápisu proběhne formou malé procházky po stanovištích, které budou umístěny v budově a okolí naší školy. Více informací se dozvíte na webových stránkách.

              Velmi se těšíme na naše budoucí prvňáčky!

              Paní učitelky, zaměstnanci a všechny děti z naší Veselé školy

          • Exkurze "Rádia" - ZŠ
            • Exkurze "Rádia" - ZŠ

            • FOTOGALERIE

              I školáci navštívili pana Horáka a jeho velkou sbírku rádií. Dozvěděli jsme se, že je jediný sběratel v republice, který má kompletní sbírku exponátů značky Tesla. Musíme říct, že nás jeho koníček, jemuž se věnuje od 16-ti let spolu s jeho tatínkem, opravdu uchvátil. Vlastně jsme si nedokázali do této návštěvy představit spoustu skutečností. Například to, že podobných lidí s takovou zálibou je mnoho, přepočítali jsme si, kolik měsíců museli lidi vydělávat, než si mohli koupit jedno rádio, zkoumali jsme, co to je reproduktor, jak vypadaly první reproduktory, a jak vypadají ty naše dnešní. Zajímalo nás, kolik stálo nejdražší rádio i jakými způsoby pan Horák a jeho tatínek rádia získali.

              Jsme opravdu moc rádi, že jsme mohli nasát atmosféru tak příjemného místa. Genius loci nelze slovy popsat, to se musí zažít.

              Děkují paní učitelky i žáci

          • Malá technická univerzita - Stavitel města
            • Malá technická univerzita - Stavitel města

            • FOTOGALERIE

              Hned na začátku týdne, v pondělí 4. března, dorazila na naši veselou školu zástupkyně z Malé technické univerzity. Jde o organizaci, která se věnuje vzdělávání dětí v oblasti polytechnické a digitální gramotnosti.

              Děti byly rozděleny do dvou skupin. Obě skupiny absolvovaly lekci Stavitel města. Děti poznávaly stavby ve městě a diskutovaly o jejich využití. Vyzkoušely si roli kartografa, poznávaly mapové značky, orientovaly se v mapě. Všichni si také vyzkoušeli práci s legem – pomocí lega stavili různé typy domů.

               

              Vaše paní učitelky

          • Předškoláci v ZŠ
            • Předškoláci v ZŠ

            • FOTOGALERIE

              Pátek 1. března byl pro předškoláky velkým dnem. Zavítali do opravdové školy. Prvňáčci pro ně přišli do školky a pak jim ukázali, jak to u nás funguje. Zahráli jsme si společně nějaké hry a poté, už naši ,,skoroškoláci“, pracovali sami s paní učitelkou. Pomáhali rybáři Lojzovi najít ztracené písmenkové ryby, zavítali do rybářského domu, kde vyhledávali oblíbená jídla rybáře a jeho paní. Každý si pak našel a odnesl svou zlatou rybičku pro štěstí. Děti byly velmi šikovné. Těším se na další setkaní.

              paní učitelka Marťa


               

          • Výuka, aneb jak nám to ve škole jde...
            • Výuka, aneb jak nám to ve škole jde...

            • FOTOGALERIE

              Uteklo to jako voda a únor je za námi. První pololetí je za námi. Půlrok ve škole utekl velice rychle a na konci ledna si všichni odnesli pololetní vysvědčení. V následující fotogalerii se můžete podívat na to, jak probíhají některé vyučovací hodiny na naší veselé škole.

              Naši nejmladší žáci se skvěle dostali do školního režimu a brzy si zde našli i spoust u nových kamarádů a spolužáků. Všichni prvňáčci získali povolenku pro psaní perem, také ve čtení, psaní a počítání se velice zlepšují.

              Druháci a třeťáci jsou skvělý tým, atmosféra ve třídě je perfektní, všichni si vzájemně pomáhají a spolupracují. Druháčci se zdokonalují v psaní, učí se nové informace o slovech, často také povídají o přečtených knihách. Třeťáci na začátku roku opakovali učivo z minulých ročníků a postupně se seznamují s vyjmenovaný slovy nebo se zdokonalují v počítání s čísly do sta.

              Naši nejstarší žáci se věnují a zdokonalují v pravopisu – seznamují se se vzory podstatných jmen nebo rozlišují druhy přídavných jmen. Ve výuce vlastivědy se v prvním pololetí zaměřili na historická období a jejich hlavní představitele. V přírodovědě se učí o zvířatech, rostlinách i houbách. Na závěr pololetí přibyl ke čtvrťákům a páťákům třídní maskot – želva Karlošt.

              Všichni rádi k učení využíváme i moderní pomůcky – tablety, Beeboty a starší děti při výuce často používají nové počítače. Často k procvičování používáme také QR kódy. Učíme se nejen ve třídě, ale taky na chodbě a venku. Střídáme často činnosti.

              Těšíme se na další společné zážitky.

              Vaše paní učitelky

               

          • Exkurze "Rádia" - MŠ
            • Exkurze "Rádia" - MŠ

            • FOTOGALERIE

              Dne 1. 3. 2024 se děti z mateřské školy vydaly na exkurzi k panu Horákovi na sbírku rádií. Dozvěděly se, které rádio bylo první ve sbírce, a které je nejstarší. Děti porovnávaly rozdíly mezi starými a novými typy. Překvapil nás rozsah sbírky.

              Moc děkujeme panu Horákovi za možnost zhlédnout jeho unikátní sbírku.

              Vaše paní učitelky

            • Těšíme se do školy!

            • Milí předškoláci,

              srdečně vás zveme na návštěvu do naší školy.

              Je na čase se s vámi lépe poznat a my školáci i paní učitelky se na vás velmi těšíme.

              Prvňáčci Vám ukáží, jak to ve škole funguje, co všechno už umí a jak se učí.

              Společně zkusíme výukové a pohybové hry. Potom už budete pracovat sami s paní učitelkou, která vás při prvním setkání zavede do putování s písmenky. Při další návštěvě se seznámíme s čísly a jejich kamarády.

               

              Těšíme se na vás,

              paní učitelka Marťa a prvňáčci.

          • První pomoc nanečisto
            • První pomoc nanečisto

            • FOTOGALERIE

              V pátek 16. února všechny zaměstnankyně školy absolvovaly kurz první pomoci. Přijely za námi lektorky z organizace První pomoc nanečisto. Celý kurz byl velmi obohacující a získaly jsme spoustu nových informací. Věnovaly jsme se stavům v bezvědomí, resuscitaci, dušení i postupu v případě řezných či bodných ran. Nejlepší bylo to, že jsme si vše vyzkoušely na „vlastní kůži“. Celý kurz byl opravdu zážitkový a dovednostní. Proběhlo několik simulací, při kterých bylo nutné, abychom ihned pohotově zareagovaly a jednaly.

              Velmi děkujeme za příjemně strávený čas.

              Zaměstnankyně školy

          • Bruslení
            • Bruslení

            • FOTOGALERIE

              Ještě než se děti pustily do prázdninových radovánek, užili jsme si společně spoustu zábavy na ledě ve Slušovicích. Někteří si vyzkoušeli, jaké to je stát poprvé na bruslích, jiní se zdokonalovali pomocí různých zábavných cvičení a her. Všichni z ledu odcházeli spokojení a příjemně unavení, včetně paní učitelek😊. Pokud nám počasí dovolí, těšíme se na další společné bruslení v příštím týdnu. Video z bruslení můžete zhlédnout na našem Facebooku nebo YouTube kanálu. Odkaz zde: https://www.youtube.com/watch?v=Bj9OeSudbIE

              Vaše paní učitelky

               

               

          • Plavecký výcvik
            • Plavecký výcvik

            • FOTOGQALERIE

              I letos jsme se téměř každý pátek od listopadu do února vydávali do Městských lázní ve Zlíně vstříc plaveckému výcviku. Mladší děti z prvního a druhého ročníku plavaly na dětském bazéně. Učily se nebát vody, pracovaly s plaveckou destičkou, splývaly a postupně se zdokonalovaly v plavání. Starší žáci třetího, čtvrtého a pátého ročníku od začátku výcviku plavali na 25m bazéně, kde byli rozděleni do družstev dle svých schopností a jistoty pohybu ve vodě. Všechny děti se zlepšovaly ve svých plaveckých dovednostech, vyzkoušely si i plavání s ploutvemi. Poslední lekce, jak už to bývá, se konaly závody starších dětí. Všichni závodníci si zaslouží velkou pochvalu, neboť samy paní trenérky byly překvapené, jaké časy byly některé děti schopné zaplavat a přirovnávaly je k časům dětí ve sportovních třídách. Většina žáků si z poslední hodiny odnesla i mokré vysvědčení. Pár střípků z lekcí můžete zhlédnout ve fotogalerii.

              Vaše paní učitelky

          • Děti ze školní družiny v knihovně
            • Děti ze školní družiny v knihovně

            • FOTOGALERIE

              Dne 14. 2. jsme se s dětmi ve školní družině vydali do Místní knihovny na Veselé, kde si pro nás paní knihovnice připravila povídání o ptáčcích. Děti si mohly prohlédnout zajímavé knihy, sledovaly přímý přenos ptáčků na krmítku ze záchranné stanice, poslouchaly rozdílné štěbetání ptáčků a luštily křížovky. Nakonec si někteří domů půjčili knihy či hry, které je zaujaly. Děkujeme paní knihovnici Sobotíkové za úžasný program pro děti a těšíme se na další návštěvu.

              Vychovatelka Karolína Chmelařová

          • Leden ve školní družině
            • Leden ve školní družině

            • FOTOGALERIE

              Měsíc leden byl plný logických a deskových her. Učili jsme se s dětmi šifrovat zprávy a následně je rozkódovat, řešili osmisměrky, sudoku nebo křížovky. Naučili jsme se hrát nové deskové hry, při kterých jsme procvičovali postřeh, logické uvažování, paměť, prostorovou představivost nebo fantazii. Také jsme recyklovali staré papíry, krabičky a vršky, ze kterých děti stavily různé stavby. Například postavily model budovy bývalé pizzerie na Veselé a udělaly z ní návrh nové kavárny. Zbylý papír jsme rozmočili a rozmixovali, přidali lepidlo a vytvořili tak hmotu, ze které vznikly misky, sněhuláci a jiné předměty. Na návštěvu k nám přišla i želva Žofka, která ve škole strávila s dětmi celý týden. Děti se o ni staraly, vytvářely jí překážky a prolézačky, krmily ji a dozvěděly se spoustu nových informací o želvách. Velký úspěch měla také nová elektrická stavebnice, na které jsme se učili zapojovat obvody. Děti z ní dokázaly postavit rádio, kde na různých stanicích poslouchaly pohádky, písničky a společně jsme si i zatančili. Za příznivého počasí jsme na školní zahradě tvořili krmítka pro ptáčky, hráli kuželky nebo sportovali.

              Vychovatelka Karolína Chmelařová

               

            • Dětský karneval

            • Unie rodičů i letos připravuje pro děti karneval, který se uskuteční v neděli 3. 3. 2024 od 14:30 hodin v sále restaurace Veselanka. Na děti budou čekat zábavné soutěže, ocenění pro každou masku a vystoupí i děti z tanečního kroužku Street Dance Veselá.

              Všichni jste srdečně zváni!