• Novinky

          • Poznáváme nerosty
            • Poznáváme nerosty

            • S žáky 3., 4. a 5. ročníku jsme se v přírodovědě a prvouce věnovali horninám a nerostům. Ukazovali jsme si různé druhy hornin, porovnávali je a zkoumali. Žáci také tvořili referáty o minerálech. Vyhledávali potřebné informace na internetu, hledali vhodné obrázky a na závěr svůj referát také před třídou přednesli. 

              Miluju kamínky a jsem moc ráda, že se můžeme o horninách a nerostech učit. V hodinách jsme se učili také kvízem, který připravila paní učitelka.    (Ella Květoňová)

              Poznávali jsme horniny a nerosty. Každý jsme do školy přinesli nějaký nerost, o kterém jsme psali referát. Potom jsme si ty referáty vzájemně četli.      (Markéta Čočková)

              V přírodovědě jsem se naučil jména různých nerostů. Napsal jsem referát o křemeni. Zaměřil jsem se na to, jak křemen vypadá. K referátu jsem taky nalepil fotky. Moc mě to baví.   (Jakub Štěpán)

              Dneska jsme v hodině měli kvíz o horninách a nerostech. Bylo to velmi zábavné. Taky jsme četli naše referáty, bylo tam hodně zajímavostí. Všichni byli velmi šikovní.  (Ella Čuříková)

              Dělali jsme kvízy a psali referáty o horninách. Také jsme si povídali o přeměněných, vyvřelých a usazených horninách. Moc mě to bavilo.          (Matouš Štěpán)

          • Plavecký výcvik
            • Plavecký výcvik

            • Žáci naší veselé školy absolvovali plavecký výcvik, který trval od konce listopadu až do začátku února. Na všechny děti čekalo celkem 10 plaveckých lekcí. Během kurzu se všichni učili nové plavecké techniky, zdokonalovali se v tom, co už umí, a také si povídali o bezpečnosti u vody.  Žáci se naučili plavat kraul, prsa i znak. Všichni se postupně zlepšovali a byli velmi šikovní.  Proto na závěr výcviku obdrželi „mokré vysvědčení“, které všem udělalo velikou radost.

               

              Vaše paní učitelky

          • A teď učíme my!
            • A teď učíme my!

            • Poslední lednový den jsme si my, žáci 3., 4. a 5 ročníku, připravili program pro děti 1. a 2. ročníku. Celý den jsme nazvali A teď učíme my! Měli jsme různé funkce: učitelé, fotograf, moderátoři a reportéři. Na děti čekalo celkem 5 stanovišť. První stanoviště se věnovalo logickému myšlení. V týmu logiky jsme učili, jak si snadno zapamatovat předměty. Jednu minutu se spolužáci dívali na předměty, potom jsme je schovali a oni měli napsat, co všechno si zapamatovali. Také jsme s některými hráli hru Logik. Na tomto stanovišti učili: Adrian Juřík, Markéta Čočková a Dominik Gregořík. U Gabriely Gerychové, Jakuba Štěpána a Richarda Křížky měly děti tělocvik. Skákaly přes švihadlo, cvičily a trefovaly se míčky do košů. Moc je to bavilo. Ella Čuříková a Lukáš Kučera měli pro děti připravené pracovní činnosti. Vyráběli se tam antistresové míčky. Děti byly velmi šikovné a tvoření je bavilo. Učitelé Šimon Vrla, Gabriela Urbanová a Matyáš Chalupník učili matematiku. Věnovali se porovnávání čísel, příkladům, seřazování čísel a spoustu dalších her.

              Marek Burian a Barbora Nagyová učili anglický jazyk. Na tomto stanovišti čekal děti anglický poslech, bingo mnoho dalších skvělých her. Hlavním fotografem celého dne byl Matouš Štěpán.

              Učení jsme si všichni užili, ale zjistili jsme, že to učitelé mají občas velmi náročné.

               

              Žáci 3., 4. a 5. ročníku